Δεκάδες μετανάστες διέσχισαν το Αιγαίο και αποβιβάστηκαν στο Πήλιο _ Χάθηκαν και κάλεσαν το 112 _ Έτσι τους εντόπισαν οι αρχές.

Χάθηκαν και εξέπεμπαν S.O.S. μέσω του 112 .

Επιχείρηση από ΕΛ.ΑΣ., Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και Πυροσβεστική για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

 

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό 27 συνολικά παράνομων μεταναστών, τους οποίους διακινητές εγκατέλειψαν σε ακτή του Πηλίου, στον Λημνιώνα και κατά το πέρασμά τους στην ενδοχώρα χάθηκαν και άρχισαν να εκπέμπουν S.O.S. μέσω του 112, στήθηκε χθες από νωρίς τα ξημερώματα από δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου με τη συνδρομή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Πρόκειται για Σύριους μετανάστες, εκ των οποίων οι δέκα άνδρες, οκτώ γυναίκες και εννέα παιδιά (μεταξύ τους και ένα μωράκι), οι οποίοι φαίνεται πως ξεκίνησαν το μακρύ ταξίδι για τη γη της Επαγγελίας μέσω Τουρκίας και αφού πέρασαν Οδύσσεια στα νερά του Αιγαίου, συνέχισαν την περιπλάνησή τους στο Πήλιο, μέχρι να εντοπιστούν από τις τοπικές αρχές και να καταλήξουν στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, όπου κρατούνται προσωρινά μέχρι να αποφασιστεί σε ποια δομή θα καταλήξουν.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τους 27 Σύριους μετέφεραν διακινητές με σκάφος από τα παράλια της Τουρκίας μέχρι την παραλία Λημνιώνας όπου και τους εγκατέλειψαν αργά προχθές το βράδυ.

Μετά την «Οδύσσεια» στη θάλασσα ξεκίνησε η «Οδύσσεια» μέσα από τους κατεστραμμένους μετά τις πλημμύρες δρόμους του Πηλίου.

Στην περιοχή επικρατούσε ομίχλη και οι Σύριοι άρχισαν να εκπέμπουν S.O.S. μέσω του 112.

Για τον εντοπισμό τους στήθηκε συντονισμένη επιχείρηση. Με σκάφος του λιμενικού, αστυνομικοί προσέγγισαν στην παραλία Λημνιώνας ακολουθώντας το δρομολόγιο των 27 μεταναστών. Παράλληλα ζητήθηκε η συνδρομή και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου, η οποία διέθεσε drone και ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, ενώ άνδρες της ΕΜΑΚ συμμετείχαν στις έρευνες.

Τα επτά άτομα εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα κοντά στην παραλία Λημνιώνας. Είχαν μαζί τους ένα μωράκι και κινήθηκαν με πιο αργούς ρυθμούς. Επιπλέον 21 άτομα εντοπίστηκαν στο Φλαμπούρι.

Αργά το απόγευμα οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που έχει αναλάβει την υπόθεση και σχηματίζει τη δικογραφία.

Προσωρινά κρατούνται στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας μέχρι να αποφασιστεί πού θα φιλοξενηθούν. Θεωρείται βέβαιο ότι θα αιτηθούν ασύλου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο προορισμός τους είναι χώρες της Ευρώπης, όπου βρίσκονται και άλλοι συγγενείς τους με τους οποίους μάλιστα είχαν επικοινωνία κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους στο Πήλιο.

Παράλληλα συνεχίζονται οι έρευνες στη θάλασσα από το Κ.Λ.Β. για τον εντοπισμό των διακινητών.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

 

.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.