Α.Δ. Ζακύνθου: Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ζακύνθου Κώστας Καραγκούνης.

Εικόνα αρχείου.

 

 

Μπορεί στον χαιρετισμό του στη Γ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος να μίλησε για ενίσχυση κατά 50% των αστυνομικών δυνάμεων στις πύλες εισόδου της χώρας και στους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, όμως στη Ζάκυνθο, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, Κώστας Καραγκούνης, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης…

 

«Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης. Τα άτομα που ανέφερε ο κ. Υπουργός είναι 32, όχι 42 και έχουν καλύψει το Τμήμα Ασφαλείας, την ΟΠΚΕ και την ΟΕΠΤΑ.

Για το αεροδρόμιο δεν έχει έρθει ακόμα κανένας. Αυτοί, σύμφωνα με τη διαταγή, θα παρουσιαστούν στις 16 Ιουνίου, δηλαδή στις 15/6 παίρνουν φύλλο πορείας και στις 16/6 παρουσιάζονται για δουλειά.

Δεν γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό.

Εάν ευσταθούν οι δηλώσεις του κ. Υπουργού για 50% αύξηση από πέρσι, συνολικά θα πρέπει να φτάσουμε φέτος τα 180 άτομα.

Για να τα βγάλουμε πέρα θα έπρεπε να είμαστε οι διπλάσιοι, από 120 να φτάσουμε 240 συν το καλοκαίρι την ενισχυτική δύναμη.

Αυτή απαιτεί η Ζάκυνθος που προσφέρει, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού, πολλά στο ΑΕΠ της χώρας.

Είναι ένας κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Εμείς κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, ξεπερνώντας τα όρια μας για την ασφάλεια του πολίτη και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε ανεξάρτητα από το αν ενισχυθούμε ή όχι».

Ο κ. Καραγκούνης τόνισε μάλιστα ότι στον Λαγανά το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο… 

«Το σοβαρότερο πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε στον Λαγανά που δεν έχουμε ομάδες ΟΠΚΕ.

Επίσης, υπάρχουν ανθρώπινοι στόχοι που επιτηρούνται από το Τμήμα Ασφαλείας και δεν είναι δυνατόν η Ασφάλεια να βγάζει αυτή τη στιγμή περιπολίες μόνο με ένα άτομο ή οι ομάδες ΔΙΑΣ, δυο μοτοσικλέτες χωρίς συνεπιβάτη».

Κάνοντας μία σύγκριση με τη στελέχωση άλλων αστυνομικών διευθύνσεων στην επικράτεια και την αναλογία της αστυνομικής δύναμης με τον τοπικό πληθυσμό, σημείωσε ότι η Διεύθυνση Ζακύνθου είναι η πιο αδικημένη πανελλαδικά… 

«Το βασικό πρόβλημα της Ζακύνθου είναι ότι υπολείπεται στον μέσο όρο στην αναλογία  αστυνομικού προς πολίτες.

Το καλοκαίρι μαζί με την ενισχυτική φτάνουμε στην αναλογία ένας αστυνομικός προς 1.000 + πολίτες.

Είναι η πιο αδικημένη διεύθυνση πανελλαδικά και αν συνεχιστεί, όπως δηλώνουν όσοι ασχολούνται με τον τουρισμό ότι στην επόμενη δεκαετία θα έχουμε 10 εκατ. αφίξεις, θα πρέπει οι αρμόδιοι να βρουν τρόπο ενίσχυσης.

Για κάθε έλλειψη αναλογικά μειώνεται και η ασφάλεια του πολίτη. Έ

χει προταθεί ο τρόπος ενίσχυσης από την Ένωση μας. Πρέπει να δουλέψουμε για το μέλλον αυτού του τόπου».

Για το αεροδρόμιο και τους συνοριοφύλακες, είπε: «Στο αεροδρόμιο χρειάζονται 18 άτομα στη βάρδια, πέραν του ευρωπαϊκού κανονισμού αεροπορίας.

Όλο το προσωπικό έχει υπερβάλλει εαυτό όλα τα προηγούμενα χρόνια και είναι απογοητευμένο και απελπισμένο.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τι κάνει το Υπουργείο και δεν υλοποιεί τις δεσμεύσεις του κ. Χρυσοχοΐδη για τους 50 συνοριοφύλακες του αεροδρομίου. Δεν έχουμε καμία απάντηση από πουθενά…

Ο πρώην Υπουργός όταν έκανε τις εξαγγελίες, μιλούσε ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, άρα η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για την υλοποίηση και την πρόσληψης τους.

Κατανοούμε ότι υπάρχει πρόβλημα στον Έβρο που έγιναν προσλήψεις συνοριοφυλάκων όμως είμαστε από τα ελάχιστα αεροδρόμια που δεν έχουμε συνοριοφύλακες».

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.