Έντεκα άτομα συνελήφθησαν στην Κατερίνη στο πλαίσιο έρευνας για καταγγελίες σχετικά με τη λειτουργία της Πολεοδομίας και πιθανές παράνομες πληρωμές για την εξυπηρέτηση υποθέσεων.
Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται ο διευθυντής της υπηρεσίας, ο προϊστάμενος του Τμήματος Δόμησης και Ελέγχου και τρεις ακόμη υπάλληλοι του τμήματος. Η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι συνελήφθησαν και ιδιώτες μηχανικοί. Ο διευθυντής εντοπίστηκε στο σπίτι του νωρίς το πρωί.
Τι εξετάζουν οι «Αδιάφθοροι»
Τα πρώτα στοιχεία παραπέμπουν σε καταγγελία για «γρηγορόσημο» που φέρεται να συνδεόταν με την έκδοση οικοδομικών αδειών και τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων. Οι αρχές διερευνούν επίσης εάν δίνονταν χρήματα για την ταχύτερη διεκπεραίωση πολεοδομικών υποθέσεων και αν υπάλληλοι παρείχαν ιδιωτικές υπηρεσίες ως μηχανικοί.
Την έρευνα χειρίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Οι αστυνομικοί εξετάζουν φακέλους και συγκεντρώνουν στοιχεία, ενώ η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι συλληφθέντες κρατούνται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κατερίνης και αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του εισαγγελέα.
Δήμος Κατερίνης: Η Δημοτική Αρχή έχει δώσει εντολή να διατεθεί κάθε στοιχείο που θα ζητηθεί
Ο Δήμος Κατερίνης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ενημερώθηκε για τη διενέργεια έρευνας από τις αρμόδιες αρχές σε υποθέσεις της Υπηρεσίας Δόμησης. Η Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο διευκόλυνσης της έρευνας έχει δώσει εντολή να διατεθεί κάθε στοιχείο που θα ζητηθεί.
«Η διαφάνεια στις πολεοδομικές διαδικασίες είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη. Η Υπηρεσία Δόμησης συνεχίζει απρόσκοπτα την εξυπηρέτηση των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.
.
—
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν .καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.Το κείμενο & οι εικόνες ενδέχεται να έχει επεξεργαστεί με τεχνητή νοημοσύνη.
Με πληροφορίες από