Η Μέρκελ λέει “όχι” σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας- “Θέλουμε εποικοδομητική σχέση”

Εικόνα αρχείου

Η Μέρκελ λέει “όχι” σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας- “Θέλουμε εποικοδομητική σχέση”

 

Η Μέρκελ λέει "όχι" σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας- "Θέλουμε εποικοδομητική σχέση"

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ λέει “όχι” σε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, όπως κατέστησε σαφές με δήλωσή της, προσερχόμενη νωρίτερα στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Είναι προς το συμφέρον της ΕΕ “να αναπτύξει μία πραγματικά εποικοδομητική σχέση με την Τουρκία”, είπε η κ. Μέρκελ, γεγονός που ερμηνεύεται ως θέση κατά της επιβολής κυρώσεων στην Άγκυρα.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης πρόσθεσε: “Θέλω να τονίσω ότι η σχέση μας με την Τουρκία είναι φυσικά περίπλοκη και η ΕΕ ενδιαφέρεται πολύ να αναπτύξει μια πραγματικά δημιουργική σχέση με την Άγκυρα, παρά τις δυσκολίες. Είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ και εξαρτόμεθα ο ένας από τον άλλο όταν πρόκειται για την μετανάστευση και πρέπει να υποστηρίξουμε την Τουρκία που έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο προσφυγικό κύμα.

Φυσικά πρέπει να αποκλιμακώσουμε τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο και για εμένα η διπλωματία παίζει κυρίαρχο ρόλο”.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έχει διαδραματίσει ιδιαίτερο ρόλο στην εκτόνωση της κρίσης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θεωρείται δε ότι συνέβαλε αποφασιστικά για την απόσυρση των τουρκικών πλοίων από την Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

“Να επιβληθούν κυρώσεις” λέει ο Κουρτς

Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να εγκαταλείψει τις ενταξιακές συνομιλίες με την Τουρκία και να της επιβάλει κυρώσεις για τη θαλάσσια διαφωνία της με την Ελλάδα και την καταστολή δημοσιογράφων και μελών της αντιπολίτευσης, δήλωσε σήμερα ο Αυστριακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

“Πρέπει επιτέλους να δούμε μια ξεκάθαρη αντίδραση στις ενέργειες της Τουρκίας”, δήλωσε ο Κουρτς από τις Βρυξέλλες. “Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει επιτέλους να ορίσει κόκκινες γραμμές για τον πρόεδρο (Ταγίπ) Ερντογάν, που σημαίνει τέλος των ενταξιακών συνομιλιών και κυρώσεις κατά της Τουρκίας”.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.