Bloomberg: Φυσικό αέριο στην Μαύρη Θάλασσα.Αλλαζουν τα δεδομένα για την τουρκική λίρα…

Εικόνα αρχείου

Bloomberg: Φυσικό αέριο στην Μαύρη Θάλασσα – Η έκπληξη Ερντογάν

Οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν αφού ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε στους Τούρκους «καλά νέα» την Παρασκευή που θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για το έθνος.

Ορκίστηκε επίσης να συνεχίσει την εξερεύνηση της ενέργειας στα αμφισβητούμενα ύδατα της Μεσογείου που προκάλεσε αντιπαραθέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία ανακάλυψε ενέργεια στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα φυσικό αέριο, δήλωσαν την Τετάρτη δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν αφού ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε στους Τούρκους «καλά νέα» την Παρασκευή που θα εγκαινιάσουν μια νέα εποχή για το έθνος. Ορκίστηκε επίσης να συνεχίσει την εξερεύνηση της ενέργειας στα αμφισβητούμενα ύδατα της Μεσογείου που προκάλεσε αντιπαραθέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το γραφείο του προέδρου αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ο Τούρκος ηγέτης δεν ανέλυσε τι σκοπεύει να ανακοινώσει σε δύο ημέρες, αλλά καθώς μίλησε, η τουρκική λίρα επέκτεινε τα κέρδη στο εμπόριο κατά 0,9% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index αυξήθηκε 2%. Οι μετοχές του διυλιστηρίου Turkiye Petrol Rafinerileri AS ή της Tupras και του κατασκευαστή πετροχημικών Petkim Petrokimya Holding AS αυξήθηκαν 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή: Bloomberg::/www.skai.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.