Το Αφγανιστάν έπεσε! Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τη Κανταχάρ – Απελευθέρωσαν χιλιάδες μέλη ISIS-Αλ-Κάιντα από τις φυλακές.

 

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν βαρύ αμερικανικό οπλισμό και απελευθέρωσαν χιλιάδες μέλη ISIS-Αλ-Κάιντα από τις φυλακές!

 

sharethis sharing button

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στο Αφγανιστάν όπου καταγράφεται ιστορικό Βατερλώ για την Δύση και τις ΗΠΑ: Το Αφγανιστάν έχει σχεδόν πέσει ολοκληρωτικά στα χέρια των Ταλιμπάν μετά από δεκαετίες αμερικανικής κατοχής της χώρας.

Η κατάσταση θεωρείται πλέον μη αναστρέψιμη με την πρωτεύουσα Καμπούλ να είναι περικυκλωμένη.

Δεκάδες φυλακές όπου κρατούνταν χιλιάδες μέλη του ISIS και της Αλ-Κάιντα απελευθερώθηκαν! Αυτό σημαίνει ότι ακυρώθηκαν οι επιχειρήσεις αρκετών ετών και το Αφγανιστάν μετατρέπεται πλέον σε “πυριταδαποθήκη” της Ασίας.

10 φυλακές άδειασαν!

Έγκυροι αναλυτές, μιλούν για μια κατάσταση απλά σοκαριστική και πολύ χειρότερη από την κατάσταση με το ISIS στην Συρία και το Ιράκ.

Χιλιάδες τρομοκράτες απελευθερώθηκαν και πλέον είναι πολύ βαριά οπλισμένοι.

Πηγές του Αφγανιστάν κάνουν λόγο για 10 φυλακές που άνοιξαν τις πύλες τους.

2.000 αμερικανικά Humvees, MRAPs, ATVs, AFVs, άρματα μάχης, βαρύ πυροβολικό, ακόμη και ελικόπτερα όπως Mi-24/35 , UAV ScanEagle βρίσκονται στα χέρια των Ταλιμπάν.

Μάλιστα κυβερνητικές δυνάμεις του Αφγανιστάν κάνουν λόγο για απώλεια 40 αρμάτων μάχης που βρίσκονται πλέον υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

Μεγάλη ήττα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους

Από τις έξι Αυγούστου οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τις εξής πόλεις:

1. Zaranj (Nimroz)
2. Sheberghan (Jowzjan)
3. Kunduz
4. Saripul
5. Taloqan(Takhar)
6. Aybak (Samangan)
7. Farah
8. Puli Khumri(Baghlan)
9. Fayzabad (Badakhshan)
10. Ghazni
11. Herat
12. QalaeNaw (Badghis)
13. Lashkargah

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

 

Στα χέρια των Ταλιμπάν η Κανταχάρ

Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι κατέλαβαν την Κανταχάρ, δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν, εξέλιξη που σημαίνει ότι δεν απομένουν πλέον υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων παρά μόνο η πρωτεύουσα Καμπούλ και μερικές περιοχές ακόμη.

«Η Κανταχάρ καταλήφθηκε εξ ολοκλήρου. Οι μουτζαχεντίν (σ.σ. οι ‘ιεροί πολεμιστές’, όπως αποκαλούν τους μαχητές τους οι ισλαμιστές αντάρτες) έφθασαν στην Πλατεία των Μαρτύρων», στο κέντρο της πόλης, ανέφερε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

 

 

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν δήλωσε σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ότι η γρήγορη πτώση των μεγάλων πόλεων δείχνει ότι οι Αφγανοί καλωσορίζουν την ισλαμιστική οργάνωση.

Πρόσθεσε ότι “εμείς δεν θα κλείσουμε την πόρτα στην πολιτική πορεία”.

Δείτε βίντεο

 

 

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν και την πόλη Χεράτ

Οι Ταλιμπάν κατέλαβαν τη Χεράτ, τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Αφγανιστάν, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος των δυνάμεων ασφαλείας που βρίσκεται στην περιοχή.

Οι Ταλιμπάν “πήραν τα πάντα”, πρόσθεσε η ίδια πηγή διευκρινίζοντας ότι οι αφγανικές δυνάμεις υποχώρησαν “για να αποτρέψουν περισσότερες ζημιές μέσα στην πόλη” και αποσύρθηκαν σε στρατιωτική βάση που βρίσκεται στη Γκουζάρα, μια γειτονική περιοχή.

Η Χεράτ, που βρίσκεται 150 χλμ. από τα ιρανικά σύνορα και είναι πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, πολιορκείτο ήδη, με σφοδρές μάχες να μαίνονται στα περίχωρά της.

Οι αντάρτες πήραν τον έλεγχο τις τελευταίες εβδομάδες σχεδόν όλης της υπόλοιπης επαρχίας, συμπεριλαμβανομένου του Ισλάμ Καλά, του συνοριακού περάσματος με το Ιράν, του σημαντικότερου του Αφγανιστάν.

Νωρίτερα, η κυβέρνηση παραδέχθηκε ότι η πόλη Γάζνι έπεσε, αλλά δήλωσε ότι οι μάχες συνεχίζονται. “Ο εχθρός πήρε τον έλεγχο της Γάζνι. Υπάρχουν μάχες και αντίσταση (από τις δυνάμεις ασφαλείας)”, δήλωσε ο Μιρουάις Στανικζάι, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Δείτε βίντεο

 

 

 

 

 

 

 

 

Image

Image

Image

Image

Image

Image

 

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.