ΠΟΑΣΥ: Ποιούν την νήσσαν

Ποιούν την νήσσαν

 

Οι σοβαρές καταγγελίες της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής για περιπολικά φαντάσματα, τα οποία δήθεν περιπολούν και αστυνομεύουν τις γειτονιές της Δυτικής Αττικής, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα καθώς δύο μέρες τώρα το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας “ποιούν την νήσσαν”.

α) Για ποιον λόγο δεν έχει ακόμα διαταχθεί έρευνα για ένα μείζον θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια χιλιάδων πολιτών;

β) Ποιος ή ποιοι επινόησαν αυτή την εξωπραγματική εξαπάτηση των πολιτών και των αστυνομικών της Δυτικής Αττικής;

γ) Υπήρχαν κάποιοι που γνώριζαν και σιωπούσαν; Και αν ναι, για ποιον λόγο;

Η Ομοσπονδία μας, συντάσσεται και στηρίζει την προσπάθεια της Πρωτοβάθμιας Ένωσης για την αποκάλυψη κάθε πράξης και απόφασης που δεν συνάδει με το καλώς εννοούμενο υπηρεσιακό και δημόσιο συμφέρον και πιστή στις αρχές της, από ιδρύσεώς της, παλεύει καθημερινά για μία Αστυνομία που να λειτουργεί με διαφάνεια, αξιοπρέπεια και νομιμότητα, αρχές τις οποίες ούτε ποτέ διαπραγματεύθηκε και ούτε πρόκειται να το κάνει.

Απαιτούμε άμεση διερεύνηση των εν λόγω καταγγελιών και απόδοση ευθυνών όσο ψηλά κι αν βρίσκονται, γιατί μόνο έτσι θα διαφυλάξουμε ως “κόρη οφθαλμού” την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον Έλληνα αστυνομικό.

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2021

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.