Με «λουκέτο» απειλείται το ΤΑ Λευκού Πύργου μετά τις μεταθέσεις.

Εικόνα αρχείου

 

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, τον Διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με κοινοποίηση στους Βουλευτές Θεσσαλονίκης και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΑ Λευκού Πύργου.

 

Πριν από 2 μήνες, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων επισκέφθηκε το ΤΑ Λευκού Πύργου και με το υπ’αριθμ. 50/2020 από 11-5-2020 έγγραφό της, σας μετέφερε την αποκαρδιωτική εικόνα που παρουσιάζει το Τμήμα. Ενώ επισημάναμε την άμεση ανάγκη ενίσχυσης και στήριξης της Υπηρεσίας, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έγινε, εκτός από την απόφαση του Διοικητή Ασφαλείας να την ενισχύσει με 3 αποσπασμένους Αστυνομικούς. Η ενέργεια αυτή, ακόμα κι αν δείχνει καλή θέληση εκ μέρους της Διοίκησης, είναι σταγόνα στον ωκεανό.

Από τότε μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν οι μεταθέσεις των ειδικών Υπηρεσιών του Αρχηγείου και οι εσωτερικές μεταθέσεις της ΓΑΔΘ, με τα αποτελέσματά τους για το προκείμενο ζήτημα να έχουν ως εξής: Από το ΤΑ Λευκού Πύργου αποχώρησαν 18 Αστυνομικοί και μετατέθηκαν σε αυτό 6, εκ των οποίων οι 5 ήταν ήδη αποσπασμένοι σε αυτό.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης, κ. Θεόδωρος ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ, επισκέφθηκε σήμερα την Υπηρεσία και ενημερώθηκε για τα νέα δεδομένα. Όπως του αναφέρθηκε, μετά την εκτέλεση των μεταθέσεων, η δύναμη του Τμήματος θα αποτελείται από 63 μόνιμους Αστυνομικούς (συμπεριλαμβανομένων των απόντων λόγω αναρρωτικών αδειών και αδειών ανατροφής τέκνου) και 3 αποσπασμένους, όταν η οργανική δύναμη πρέπει να είναι 137 άτομα. Ήτοι, από 1 Σεπτέμβρη που θα έχουν παραδοθεί τα φύλλα πορείας των μετατιθέμενων, το ποσοστό της δύναμης θα πέσει στο 45% της απαιτούμενης! Με μαθηματική ακρίβεια, τα προαναφερόμενα αριθμητικά στοιχεία θα οδηγήσουν το Τμήμα σε «λουκέτο» και σε ελλιπή αστυνόμευση των περιοχών αρμοδιότητάς του.

Η εξέλιξη αυτή, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στο προσωπικό, το οποίο έχει κουραστεί να δέχεται προφορικές δεσμεύσεις και υποσχέσεις πανταχόθεν, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που εισπράττει είναι απαξίωση και αδιαφορία.

Ως Ένωση, με το παρόν έγγραφο, καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς να  σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ενεργοποιηθούν ώστε να μεταστραφεί η παρούσα κατάσταση μέσω μόνιμων και ουσιαστικών λύσεων, διαφορετικά, θα οδηγούμαστε πάντα στα ίδια αδιέξοδα.

Άλλωστε, όταν το κεντρικότερο Τμήμα Ασφαλείας παρουσιάζει αυτήν την εικόνα, είναι τουλάχιστον υποκριτικό να ακούμε δημόσιες τοποθετήσεις που υπόσχονται τη βελτίωση της αστυνόμευσης της πόλης και την περιφρούρηση του ιστορικού κέντρου.

 

Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2020

 

Ο Πρόεδρος                   Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

eayrh.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.