Ληγμένα αλεξίσφαιρα ακινητοποιούν 170 Αστυνομικούς…

Έγγραφο της Ένωσης προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ, και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο, κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω ΠΟΑΣΥ) για τα ληγμένα αλεξίσφαιρα στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης επανέρχεται για να καταγγείλει εκ νέου την μη πρόβλεψη αντικατάστασης των αλεξίσφαιρων γιλέκων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης. Όπως ενημερωθήκαμε, το τελευταίο διάστημα έχουν λήξει και πρόκειται να λήξουν μέχρι 7-6-2020, συνολικά 170 αλεξίσφαιρα, εκθέτοντας τους υπηρετούντες Αστυνομικούς σε κίνδυνο ζωής κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους.

Παρότι το ζήτημα έχει τεθεί επανηλειμμένα, μέχρι σήμερα, δεν έχουν χορηγηθεί νέα αλεξίσφαιρα. Σε επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες, μας γνωστοποιήθηκε ότι τα ανάλογα αλεξίσφαιρα υπάρχουν, πλην όμως εκκρεμεί ο βαλλιστικός έλεγχος για να αποδοθούν στην Υπηρεσία. Η διαδικασία αυτή δεν έχει τελεσφορήσει μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα, μεγάλος αριθμός Αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης να κινδυνεύει να παροπλιστεί εις βάρος της ασφάλειας των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

Η προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το θέμα από την Ελληνική Αστυνομία δεν συνάδει με τη σοβαρότητα του έργου που προσφέρουν οι συνάδελφοί μας. Η διάρκεια ζωής του γιλέκου δεν είναι ένα αμελητέο τεχνικό χαρακτηριστικό αλλά αποτελεί το άλφα και το ωμέγα της ασφαλούς χρήσης του.

Κύριε Υπουργέ,

Κύριε Αρχηγέ,

Μολονότι αναφερόμαστε σε απαραίτητο αμυντικό εξοπλισμό που είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εκτέλεση του αστυνομικού έργου, παρατηρούμε ότι η προσέγγιση εκ μέρους των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών είναι γραφειοκρατική και προκαλεί κωλύματα. Η Ένωσή μας τονίζει την ανάγκη αναθεώρησης του τρόπου διεξαγωγής των διαγωνισμών προμηθειών και απόδοσης αυτών, καθώς αποδεικνύεται ότι οι ισχύουσες διαδικασίες του Σώματος συχνά παρουσιάζουν καθυστερήσεις και διάχυση ευθυνών.

Θεσσαλονίκη, 2 Ιουνίου 2020

      

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος       ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         694875358

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.