Ιστορική μέρα για τον… Αστυνομικό συνδικαλισμό η σημερινή . Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

 

Η πρώτη πορεία Αστυνομικών στην Ελλάδα
Ιστορική μέρα για τον… Αστυνομικό συνδικαλισμό σήμερα.
Η 1η Πορεία ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ στην ΕΛΛΑΔΑ
24 Νοεμβρίου 1988

Την 18η Νοεμβρίου 1988 η Δ.Ε.Α.Β.Ε. (Δημοκρατική ΄Ενωση Αστυνομικών Βόρειας Ελλάδος),πραγματοποιεί ΄Εκτακτη Γενική Συνέλευση στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
.
Σε μια ιστορική συνεδρίαση όπου είχα την τιμή να προεδρεύω, ο Πρόεδρος και ιδρυτής της Δ.Ε.Α.Β.Ε. Αθηναγόρας ΠΑΖΑΡΛΗΣ έδωσε τον τόνο, όπως σημειώνει και ο συγγραφέας ΜΑΝΩΛΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ στο βιβλίο του …………………..Π.Ο.ΑΣ.Υ. -Η δικαίωση-1988-2008, στη σελίδα 64……………………….…………….
.

“Φλογερούς λόγους εκφώνησαν οι… Αθηναγόρας ΠΑΖΑΡΛΗΣ-Ανέστης ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ-Δημήτρης ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ.
.
Με τους παρισταμένους συναγωνιστές των άλλων Νομών να ενισχύουν,με την παρουσία και τον τεκμηριωμένο λόγο τους, την ανάγκη να… οδηγήσουμε το συνδικαλισμό μας μπροστά.
.
ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ-ΑΛΜΠΑΝΟΓΛΟΥ-ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ- ΡΙΖΟΥ-ΜΑΝΤΑΛΟΣ-ΠΟΛΥΜΕΝΗΣ-ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ-ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ-ΠΟΥΛΙΚΙΔΗΣ-ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ-ΨΕΜΑΤΑΚΗΣ-ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ κ.α από όμορους Νομούς, ένωσαν τις δυνάμεις τους με τα… λιοντάρια μας, των Μ.Α.Τ.και ιδρυτικά στελέχη της Δ.ΕΑ.Β.Ε.

.
ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ-ΖΟΥΡΛΑΝΤΩΝΗΣ-ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ-ΚΑΛΛΑΝΔΡΕΑΣ-ΓΚΑΖΕΠΗΣ-ΦΕΣΤΕΡΙΔΗΣ-ΣΔΡΑΚΑ-ΤΣΙΑΠΑΚΙΔΗΣ-ΕΚΙΖΙΔΗΣ-ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ-ΖΩΜΠΟΣ-ΣΤΑΪΚΙΔΗΣ-ΣΑΜΑΝΔΗΣ-ΑΛΕΚΑ ΡΕΝΤΖΟΥ κ.α. ο μετέπειτα Γεν. Γραμματέας της ΄Ενωσης και μέλος του Δ.Σ. της ΠΟ.ΑΣ.Υ., Στέφανος ΦΑΚΗΣ και εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοί μας Αστυνομικοί.
.
΄Ολοι μαζί…ενωμένοι…μια γροθιά…αποφασισμένοι για …όλα.

.
Υπό τα βλέμματα ανδρών της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ που παρακολουθούσαν τις εργασίες μας, για να μεταφέρουν τα εντός της αιθούσης τεκταινόμενα στην… Υπηρεσία τους, η Γενική μας Συνέλευση αποφάσισε… συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για την Παρασκευή …25 Νοεμβρίου 1988.
.
Εχοντας πληροφόρηση για τα αποφασισθέντα στη Γενική μας Συνέλευση, η ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με διαταγή του τότε Αστυνομικού Δ/ντού Αθανασίου ΜΟΡΦΑΚΗ, διέταξε ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ όλων των Αστυνομικών δυνάμεων του Νομού με την…αψυχολόγητη επιχείρηση…”ΑΡΕΤΗ”.
.
Τότε τους…έπιασε η προκοπή.
.
Υπό το βάρος των νέων δεδομένων και με μια κίνηση…ματ, αποφασίζουμε και πραγματοποιούμε την συγκέντρωση μια μέρα…ΠΡΙΝ.
.
Ετσι την …24 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 1988, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, 500-600 Αστυνομικοί και… μέλη των οικογενειών μας, με πανώ και συνθήματα εμφανιζόμαστε στην οδό Εγνατίας με κατεύθυνση μέσω της οδού Βενιζέλου στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.
.
΄Εκπληκτοι οι διερχόμενοι και οι επιβαίνοντες σε αυτοκίνητα, βλέπουν για πρώτη φορά ένστολους αλλά και με πολιτική περιβολή Αστυνομικούς και μέλη των οικογενειών τους με… πανώ και… συνθήματα, μέσα σε καταρρακτώδη βροχή, να διαδηλώνουν για το δικαίωμά τους για ελεύθερη άσκηση του συνδικαλιστικού τους δικαιώματος, απαιτώντας εκδημοκρατισμό στο Σώμα και αποκατάσταση των πρώτων ήδη διωχθέντων στελεχών μας.
.
Αυτή η συγκέντρωση και η πορεία, ήταν η θρυαλλίδα των εξελίξεων που ερχόταν και που έμελλαν να αποτελέσουν την απαρχή ενός…τιτάνιου.. ιερού αγώνα.
.
Ακολούθησε μια σειρά γεγονότων-διεργασίες-συζητήσεις- συναντήσεις στελεχών μας- που είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
.

Για την ίδρυση της Ομοσπονδίας μας,τα Σωματεία μας της Ξάνθης και της Πέλλας, που είχαν αναγνωρισθεί με το Νόμο 1264,έβαλαν κάτω απ την ομπρέλα προστασίας του Νόμου 1264 και τις υπόλοιπες Ενώσεις μας που ήταν Αστικού τύπου,με τους ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ- ΑΛΜΠΑΝΟΓΛΟΥ-ΤΟΥΜΑΝΙΔΗ-ΓΕΩΡΓΑΚΑ-ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟ, να συνθέτουν το προσωρινό Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας.

.
Τα Σωματεία του ΕΒΡΟΥ-ΞΑΝΘΗΣ-ΔΡΑΜΑΣ-ΣΕΡΡΩΝ-ΠΕΛΛΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΑΘΗΝΩΝ-ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ-ΑΧΑΙΑΣ-ΛΑΚΩΝΙΑΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ-ΧΑΝΙΩΝ συμμετέχουν αμέσως στη Νέα Ομοσπονδία.
.

Μετά τη σύσταση της Ομοσπονδίας μας, προχωρήσαμε σε αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του Δ.Σ. και της Εκτελεστικής μας Γραμματείας.
.
-Προέκυψε η 1η εκλεγμένη ηγεσία της Ομοσπονδίας μας.
ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ-ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ-ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΣ- ΜΑΧΑΙΡΑΣ-ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ_ΜΠΕΛΕΒΩΝΗΣ-ΑΛΜΠΑΝΟΓΛΟΥ-ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ-ΠΑΖΑΡΛΗΣ-ΠΑΠΑΤΟΛΙΑΣ-ΚΟΓΚΑΣ-ΤΖΟΥΜΑΚΑΣ-ΝΙΚΑΣ

-ΦΑΚΗΣ-ΚΟΥΤΡΟΥΜΠΗΣ-ΜΑΝΔΑΛΟΣ-ΚΟΝΤΑΞΗΣ-ΣΠΑΝΔΩΝΙΔΗΣ -ΓΟΓΟΛΟΣ-ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΑΛΑΓΚΩΝΙΑΡΗΣ-ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΣ αλλά και πολλοί άλλοι, με τους ΦΩΤΟΠΟΥΛΟ-ΡΙΖΟΥ-ΣΑΠΟΥΝΑΚΗ-ΓΟΥΛΑ-ΑΞΟΝΙΔΗ-ΑΝΤΩΝΙΟΥ-ΒΟΥΔΟΥΡΗ-ΜΟΥΝΤΖΟΥΡΗ να αναδεικνύονται για την κοντινή συνέχεια, άλλωστε ορισμένοι απ αυτούς υπήρξαν στο κίνημα εξ αρχής.

.
 Απ την ίδρυση μέχρι και την “νομιμοποίηση” του 1994, πληρώθηκε βαρύ τίμημα απ όλα σχεδόν τα στελέχη μας.
.
Με …απίστευτη δουλειά, στο παρασκήνιο, αλλά και στο καθημερινό προσκήνιο, επιβάλαμε βήμα…βήμα μια σειρά αλλαγών.
.
Σε ένα πόλεμο με … καθημερινές μάχες.
.
Που στην εξέλιξή του … άφηνε πίσω του …θύματα.
.
Κάποιοι από μας πληρώσαμε δυσβάστακτο τίμημα.
.
Η αντίδραση του συστήματος…βάναυση.
.
Απέναντι στις Ενώσεις και τα στελέχη μας.
.
Όπλο τους οι βρώμικες μεταθέσεις στην αρχή.
.
Οι απολογίες και τα χρηματικά πρόστιμα.
.
Οι Ε.Δ.Ε. και οι αργίες στη συνέχεια.
.
Με τις αποτάξεις να συμβαίνουν για κορυφαία στελέχη μας, σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του συνόλου του προσωπικού.
.
Δηλώσεις μετάνοιας με υπογραφή σχετικών δηλώσεων αποχής από κάθε συνδικαλιστική δράση, ως πράξη παράνομη και αντιβαίνουσα το Νόμο, με επαπειλούμενη ποινή την απόταξη για κάθε… παρεκτρεπόμενο.
.
Γενικές επιφυλακές σε μια προσπάθεια αποτροπής σύναξης Αστυνομικών ακόμη και για εκδηλώσεις, όπως χοροί για συλλογή χρημάτων αναγκαίων για τη λειτουργία των Ενώσεων.
.
Και αφού μας σκόρπισαν σχεδόν όλους τους…επικίνδυνους κατ αυτούς, σε όλα τα άκρα της Ελληνικής επικράτειας,μέχρι και 800 χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια μας, νόμιζαν ότι τελείωσαν μαζί μας.
.
Οι πιέσεις απ το εξωτερικό-την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση, Εργατικούς και άλλους φορείς-Οργανώσεις και κόμματα-ανάγκασαν κάποια στιγμή την Ελληνική πολιτεία να αποδεχθεί μια αδήρρητη αλήθεια.
.
΄Οτι δικαίωμα στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών και στο συνδικαλισμό έχουν και οι ένστολοί μας,με τις δεσμεύσεις εννοείται και τους περιορισμούς του συντάγματός μας.
.
Και …εγένετο φως.
.
Οι ένστολοί μας απέκτησαν φωνή και δικαιώματα.
.
Κάποιοι στο δύσκολο τότε ξεκίνημα, μας θεώρησαν ως… αναρχικούς.
.
Κάποιοι μας συμπεριφέρθηκαν σαν… εγκληματίες.
.
Αυτό που δεν μπόρεσαν ποτέ να προσάψουν σε στελέχη μας ήταν.. αντιεπαγγελματική-υπηρεσιακή μας λειτουργία.
.
Κανένα στέλεχός μας μέχρι τότε, δε διώχθηκε για κανένα… πειθαρχικό παράπτωμα.
.
32 χρόνια μετά από εκείνη την…ιστορική μέρα, και 27 χρόνια απ την ΑΠΟΤΑΞΗ μου απ την ΕΛ.ΑΣ-εξαιτίας της συνδικαλιστικής μου δράσης-ανατριχιάζω,επαναφέροντας στη μνήμη μου καταστάσεις και πρόσωπα συναδέλφων.

.
Φοβάμαι ότι ενδεχόμενα … κάποιους ξέχασα.
.
Δεν είχα επί τούτου, καμιά πρόθεση να τους μειώσω την προσφορά.
.
Αισθάνομαι ιδιαίτερη την τιμή να συνυπάρξω, με πολλούς σπουδαίους συνδικαλιστές συναδέλφους της εποχής εκείνης.
.
Καταξιώθηκα εκλεγείς στα υψηλά αξιώματα του κινήματός μας,τόσο ως πρόεδρος της ΄Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και ως ο 1ος Γενικός Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. υπηρετώντας ΑΡΧΕΣ και ΑΞΙΕΣ για εμπέδωση του υγιούς…ακηδεμόνευτου…
καθαρού συνδικαλισμού.
.
Ηταν αγνό και καθαρό το ξεκίνημά μας…τότε.
.
Στη διαδρομή… χάλασαν κάποια πράγματα.
.
Βάλαμε τον πήχυ… πολύ ψηλά,απ την…αρχή.
.
Κάποιοι στην πορεία πέρασαν από… κάτω.
.
Αλλοι από… δίπλα.
.
Με κάποιους να βάζουν το… κόμμα τους… πάνω απ το συνάδελφο και τα συμφέροντα του κλάδου.
.
Και με… κατηγορίες από κάποιους άλλους εντελώς άστοχες για στελέχη μας, που θυσίασαν τη ζωή τους ολόκληρη, στην μεγάλη ιδέα του…Αστυνομικού συνδικαλισμού.
.
Δεν γνωρίζουν και μιλούν…άδικα για κάποιους.
.
Οφείλουμε πολλά σε..πολλούς.
.
Περισσότερα σε κάποιους…άλλους.
.
Οφείλουμε… όμως.
.
Θα σταθώ για λίγο σε μια ιδιαίτερη κατηγορία συνδικαλιστικών μας στελεχών, με τεράστια προσφορά στο συνδικαλιστικό μας κίνημα, που εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση, μιας και δεν άντεχαν να ζουν κάτω από το καθεστώς ανελευθερίας που κάποιοι επέβαλαν με λύσσα στο Σώμα μας.
ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΛΜΠΑΝΟΓΛΟΥ. ΄Ισως ο αδικηθείς περισσότερο απ όλους αυτής της κατηγορίας.
.
Με τεράστια προσφορά-με καθαρό λόγο-τεκμηριωμένη πάντα την άποψη του-δυναμική την παρουσία και τις πράξεις του να μην έχουν αφήσει ούτε την ελάχιστη σκιά…καιροσκοπισμού και σκοπιμότητας. ΄Εφυγε λίγο πριν τεκμηριώσει δικαίωμα σύνταξης, χάνοντας όλα τα ασφαλιστικά-εργασιακά του δικαιώματα.
.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΛΑΝΔΡΕΑΣ. ΄Ηπιος-συναινετικός-με υπόβαθρο σκέψης υψηλό-με συναδελφικότητα και διαλλακτικότητα- μπροστάρης-με πρωτοβουλίες-με καλή γραφή και άριστη εκφορά λόγου-πειστικός και ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους. Αναγκάσθηκε σε παραίτηση με πολύ λίγα χρόνια υπηρεσίας μη ανεχόμενος να ζει στο δύσκολο εκείνο υπηρεσιακό περιβάλλον.
.
ΘΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΖΕΠΗΣ. Ο…αντισυμβατικός αγωνιστής-Με παρουσία σε όλα-Με υψηλό το πνευματικό του υπόβαθρο-πολιτικοποιημένος στο έπακρο.Δεν άντεξε το βρώμικο σε βάρος του πόλεμο μιας διοίκησης ανέντιμης και βρώμικης όσο δεν μπορεί κανείς να φαντασθεί. Εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση, μιας και οι σε βάρος του διώξεις και μεταθέσεις δεν είχαν τελειωμό.
.
Πέτρος ΣΑΜΑΝΔΗΣ .Ιδρυτικό μέλος-Με πολύτιμη προσφορά.Βρέθηκε εκτός Σώματος για τους ίδιους λόγους.
Αγαπητοί συνάδελφοι.
.
Την ιστορία εκείνης της περιόδου τη γνωρίζω καλύτερα απ τον καθένα.
.
Η Θεσσαλονίκη κράτησε όρθια την ιδέα του Αστυνομικού συνδικαλισμού,αντέχοντας μέχρι τέλους,με τα όποια λάθη και παλινωδίες κάποιων ανάμεσά μας που μπέρδεψαν χρώματα-κόμματα και πλήγωσαν την ιδέα του συνδικαλισμού μας.
.
Δεν ήταν μόνο ο επαναστατικός Αθηναγόρας ΠΑΖΑΡΛΗΣ που το άρχισε όλο αυτό-δεν ήταν απλά τα λιοντάρια των ΜΑΤ της πόλης μας,που ήταν η κύρια βάση και δύναμή μας.
.
Ημασταν ενωμένοι σαν… γροθιά την πρώτη εκείνη αρχή.
.
Με εξέλεξαν πρόεδρο, αν και γνώριζαν ότι ιδεολογικά ανήκα σε άλλο με αυτούς χώρο.
.
Με ακολούθησαν μέχρι του σημείου που…άντεξαν.
.
Και τους είμαι ευγνώμων γι αυτό.
.
Η Θεσσαλονίκη ήταν το κέντρο αναφοράς για το συνδικαλισμό στη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη χώρα, λόγω μεγέθους και γεωγραφικής θέσης.
.
Κρατώντας ουσιαστικά ένα Σωματείο με μόνη τη σφραγίδα του,ευρισκόμενος μάλιστα 500 χιλιόμετρα μακριά απ το σπίτι και το Σωματείο μου, λόγω της μετάθεσής μου στο Μεταγωγών της Αθήνα., με πίσω στη θέση μου το-συναγωνιστή και αδελφικό μου φίλο ,Γεν.Γραμματέα της ΄Ενωσής μου το Στέφανο ΦΑΚΗ, πάλευα να κρατήσω στο προσκήνιο και την επικαιρότητα το συνδικαλισμό μας που κατέρρεε Πανελλαδικά,εκμεταλευόμενος τη δυνατότητα παρουσίας μου σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλα τα Μ.Μ.Ε, με πρόσκληση, αλλά και απρόκλητος.
.
Υπήρξαν φορές εκείνο το διάστημα που λόγω αδυναμίας να υπάρξει απαρτία για τις συνεδριάσεις μας, ταξιδέψαμε στην Αθήνα, διανύοντας μέχρι και 900 χιλιόμετρα, με κάποιους να μην προσέρχονται και να μην έχουν τη λεβεντιά να πάρουν έστω και ένα τηλέφωνο για να μην ταξιδεύουμε άδικα οι υπόλοιποι
.
Ο συνδικαλισμός έφτασε μπροστά στον… γκρεμό.
.
Η διοίκηση του χώρου και η πολιτική ηγεσία έριξε το βάρος της σε εμένα και τον Δημήτρη ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ,ως Γενικό Γραμματέα και πρόεδρο της.Π.Ο.ΑΣ.Υ.αντίστοιχα.
.
Ημασταν εκ του ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ μας, οι κατά νόμο… εκπρόσωποι του κινήματός μας.
.
Ήμασταν εκ των πραγμάτων ο… κίνδυνος για το σύστημα.
.
Οι σωρευμένες αργίες μας, μας οδηγούσαν μαθηματικά εκτός Σώματος.
.
Πρόλαβαν να πετύχουν πρώτα τη δική μου ΑΠΟΤΑΞΗ, με αυτή του ΚΥΡΙΑΖΙΔΗ να έρχεται.
.
Ο ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ,αλλά και τα υπόλοιπα στελέχη μας πρόλαβαν και απλά τη στιγμή που ψηφίστηκε ο Νόμος για τη “νομιμοποίηση”,τους βρήκε στην ενέργεια.
.
Με μόνο εμένα απ την Π.Ο.ΑΣ.Υ. διωχθέντα-αποταχθέντα και μηδέποτε αποκατασταθέντα.
.
Υ.Γ.
-Το καθένα απ τα στελέχη εκείνης της εποχής θα μπορούσε να γράψει ένα ολόκληρο βιβλίο με την προσωπική του προσφορά-συνεισφορά.
-΄Αλλος λίγο…άλλος περισσότερο δώσαμε ότι μπορέσαμε.
-Για να καλυτερέψουμε τις συνθήκες εργασίας για τους συναδέλφους μας και το Σώμα.
-Κρατήστε ένα καλό λόγο για όλους όσους συμμετείχαν στον όμορφο εκείνο αγώνα.
-Πείτε την καλή σας κουβέντα για τη μετέπειτα προσπάθεια.
-Ο συνδικαλισμός είναι μια διαρκής-διαδραστική διαδικασία προσφοράς πάνω απ όλα.
-Και όσες κι αν είναι οι… παρασπονδίες και το… ξεστράτισμα κάποιων,το γενικό προκύπτον καλό είναι…αδιαμφισβήτητο.
-Ο Αστυνομικός συνδικαλισμός είναι το δικό μας…ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ.
-Όσοι το ζήσαμε από μέσα το γνωρίζουμε πολύ…πολύ καλά αυτό.
-Αδυνατώ να φαντασθώ όσο ζω,να τον δω να γκρεμίζεται.
-Προστατέψτε τον, σαν τα…μάτια σας.
.
ΑΝΕΣΤΗΣ ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ
Πρώην Πρόεδρος της ΄Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης(πρώην Δ.Ε.Α.Β.Ε)
Πρώην Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.