Ε.Α Υ.Θεσσαλονικης _ Δεν είμαστε αναλώσιμοι, ούτε δεδομένοι..

 

 

Ανοιχτή επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης προς τους Βουλευτές Νομού Θεσσαλονίκης με κοινοποίηση στην ΠΟΑΣΥ.

 

κ.κ. Βουλευτές,

Η συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας είναι αδιάλειπτη και ουσιαστική.

Όλοι θυμόμαστε την αιφνιδιαστική προώθηση μεταναστών-προσφύγων στα σύνορα της χώρας στον Έβρο, η οποία βρήκε σε πλήρη ετοιμότητα τους Αστυνομικούς. Από τις 28 Φεβρουαρίου 2020, αστυνομικές δυνάμεις από όλη την επικράτεια, μετακινήθηκαν στη συνοριογραμμή και μέχρι σήμερα συνεχίζουν να έχουν σθεναρή παρουσία για την προστασία της εθνικής μας ακεραιότητας.

Λίγες μέρες μετά, και πάλι οι Αστυνομικοί βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας. Ενώ η χώρα βρισκόταν «στον πάγο», οι Έλληνες Αστυνομικοί ήταν απόλυτα ενεργοί και με απόλυτη αίσθηση καθήκοντος πήραν και συνεχίζουν να έχουν στις πλάτες τους το μεγαλύτερο βάρος για την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Στις 17 Μαρτίου 2020, δια στόματος του Πρωθυπουργού της χώρας αναγνωρίστηκε η συνεισφορά του αστυνομικού προσωπικού και ο ίδιος δεσμεύτηκε δημόσια, μέσω διαγγέλματος, για την υλική επιβράβευση των Αστυνομικών. Ωστόσο, λίγες ημέρες μετά, οι εξελίξεις τον διέψευσαν και οι Αστυνομικοί ήταν η μοναδική εργασιακή ομάδα που εξαιρέθηκε από την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ενίσχυσης των εργαζομένων που εργάστηκαν κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

Η Ένωσή μας με την υπ’αριθμ 43/2020 από 24-4-2020 ανοιχτή επιστολή της, επισήμανε την αδικία και σας έφερε προ των ευθυνών σας. Παρότι πολλοί Βουλευτές συνομολογήσατε το δίκαιο του αιτήματός μας και μας διαβεβαιώσατε ότι θα το προωθήσετε αρμοδίως για την υλοποίησή του, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική εξέλιξη. Κι ενώ τηρείται σιωπή ιχθύος για το ζήτημα του επιδόματος, η απόφαση για χορήγηση 2 πάνινων μασκών σε κάθε Αστυνομικό επικοινωνήθηκε σαν να είναι μεγάλη κατάκτηση. Δεν μπορεί να θεωρείται είδηση το αυτονόητο και να προσπερνιούνται οι παραλείψεις και η ανετοιμότητα στη λήψη μέτρων προστασίας εντός των αστυνομικών Υπηρεσιών.

κ.κ. Βουλευτές,

Δυστυχώς, διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλον, όταν πανηγυρίζουμε για 2 μάσκες και περνάει ασχολίαστο το ότι δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί plexiglass σε όλες τις Υπηρεσίες, δεν υπάρχουν κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να κάνουν τεστ στους Αστυνομικούς που γυρίζουν από άδεια και προληπτικά τεστ σε όσους εργάζονται. Φυσικά, αυτές οι παραλείψεις άφησαν το αποτύπωμά τους και ήδη έχουμε αρκετά κρούσματα κορωνοϊού και στις αστυνομικές Υπηρεσίες.

Τα ανωτέρω αποτελούν εμπαιγμό προς το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και σε όσους συναδέλφους μας διατηρούσαν κάποια ψήγματα ελπίδας ότι θα αναγνωριστεί η προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Η πραγματικότητα επιβεβαίωσε το γνωστό σενάριο που θέλει τους πολιτικούς να είναι ενεργότατοι προεκλογικά, αλλά η μνήμη τους να είναι ασθενής μετά τις εκλογές.

Ο αξιοσημείωτος και πολυεπίπεδος αγώνας που δίνουν οι Αστυνομικοί είναι πρόδηλος και πηγάζει από το φιλότιμό τους. Ωστόσο, με την παρούσα επιστολή θέλουμε να σας επισημάνουμε ότι οι προφορικές δεσμεύσεις και τα επικοινωνιακά παιχνίδια δεν μας πείθουν πλέον. Δεν είμαστε ούτε αναλώσιμοι, ούτε δεδομένοι, ούτε αμνήμονες. Απαιτούμε έμπρακτη συμπαράσταση και αναγνώριση της προσφοράς μας με έργα και όχι με λόγια.

 

Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2020

 

Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ Θεόδωρος          ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος
6936800701                         6948753589

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.