Greece war zone _ Martial response from the front of Thessaloniki and Exarchia Athens.(video-foto)

 

ΦΩΤΕΣ, ΜΟΛΟΤΟΦ, ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ
Αγριες συγκρούσεις στα Εξάρχεια -«Αίαντας» και ΜΑΤ κατά κουκουλοφόρων [εικόνες & βίντεο]

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται μεγάλα επεισόδια στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Κουκουλοφόροι πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες και αλλά αντικείμενα και τις αστυνομικές δυνάμεις να προσπαθούν να τους απωθήσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Η αστυνομία έστειλε τις δυο «Αύρες» πριν από λίγο στα Εξάρχεια, προσπαθώντας να ρίξει τα οδοφράγματα που έχουν στήσει νεαροί κουκουλοφόροι στις οδούς Στουρναρη Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη.

Εξάλλου, πριν από λίγο έπιασε φωτιά μπαλκόνι διαμερίσματος σε πολυκατοικία που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Σπ. Τρικούπη, η οποία όμως έσβησε σε σύντομο χρονικό διάστημα κι έτσι δεν χρειάστηκε η παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Στις 20:30 ο «Αιάντας» διέλυσε το πρώτο οδόφραγμα των αναρχικών στην οδό Τοσίτσα και απώθησε τους κουκουλοφόρους προς τα στενά των Εξαρχείων με συνεχείς ρίψεις νερού. Ωστόσο, μια μολότοφ που έσκασε κάτω από τον «Αίαντα» προξένησε πυρκαγιά στο πίσω αριστερό ελαστικό του. Πυροσβέστες προσπάθησαν να την σβήσουν με μάνικα που… δεν είχε νερό. Τελικώς κατασβέσθηκε η φωτιά στο θωρακισμένο της αστυνομίας.

Οι οδομαχίες έχουν μεταφερθεί στην οδό Νοταρά και στους γύρω δρόμους των Εξαρχείων, όπου η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα. Οι πληροφορίες αναφέρουν για 4 καμένα οχήματα.

Δείτε τα αποκλειστικά βίντεο :

https://youtu.be/vj01koBJOh4?t=1

Από τις 17:00 άρχισαν να ανάβουν οι πρώτες φωτιές  στους δρόμους των Εξαρχείων, ενώ μετά τις 18:00 ξεκίνησε νέα πορεία με 1.000 διαδηλωτές από κόμματα, συλλογικότητες και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι κουκουλοφόροι  από νωρίς, έσπασαν πεζοδρόμια και προσόψεις πολυκατοικιών (για «πολεμοφόδια») και έστησαν οδοφραγματα, με λαμαρίνες και άλλα υλικά, ύψους δύο μέτρων, ενώ αρκετοί έχουν ανέβει σε ταράτσες. Οδοφράγματα έχουν στηθεί σε: Τοσίτσα, Νοταρά, Στουρνάρη, Θεμιστοκλέους, Μεταξά ενώ υπάρχουν μικροεστίες φωτιάς στην πλατεία Εξαρχείων.

Επίσης, ομάδα κουκουλοφόρων παραβίασε την είσοδο σε κτίριο του Υπουργείου Πολιτισμού στην οδό Σπύρου Τρικούπη 14, κόβοντας με τροχό τις πόρτες, και έχουν καταλάβει την ταράτσα.

Σε 27 ανέρχονταν περί τις 19:30 οι προσαγωγές της Αστυνομίας, για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μεταξύ των προσαχθέντων είναι και ορισμένοι ανήλικοι.

Περίπου στις 18:20 από την οδό Μεσογείων άρχισαν να κατεβαίνουν προς το Σύνταγμα οι δύο «Αίαντες» (οι γνωστές «αύρες») της ΕΛΑΣ οι οποίες βρίσκονται σε επιφυλακή στο κέντρο – η μία στη Βουλή και η δεύτερη στα Εξάρχεια.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια στα Εξάρχεια και την πορεία στο κέντρο της Αθήνας:

\

Νωρίτερα σήμερα πραγματοποιήθηκε πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και η οποία κατέληξε σε οδομαχίες μεταξύ αστυνομικών και κουκουλοφόρων.

Τα επεισόδια μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ σημειώθηκαν επί της οδού Σταδίου λίγο μετά την έναρξη της μαθητικής πορείας για την επέτειο της δολοφονίας του Αλεξάνδρου Γρηγορόπουλου. Κουκουλοφόροι επιτέθηκαν κατά των αστυνομικών με πέτρες και άλλα αντικείμενα με τους πρώτους να απαντούν με χρήση χημικών και βομβίδων κρότου λάμψης. Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει συνολικά σε 24 προσαγωγές.

Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Νέα επεισόδια σημειώνονται αυτή την ώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην οδό Εγνατία, μετά την ολοκλήρωση της πορείας στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα περίπου 50-70 ατόμων βρήκε στην οδό Εγνατία από τη Θεολογική Σχολή, που τελεί υπό κατάληψη, και πέταξε βόμβες μολότοφ στην περιοχή του Συντριβανίου. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης με αποτέλεσμα τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια να κατευθυνθούν προς τη Θεολογική Σχολή.

Ο “κλεφτοπόλεμος” μεταξύ νεαρών και των δυνάμεων των ΜΑΤ συνεχίζεται. Οι δρόμοι γύρω από τα πανεπιστήμια (ΑΠΘ και ΠΑΜΑΚ) είναι κλειστοί

 

 

Φωτογραφίες: Iefimerida, Intimenews, Eurokinissi

/iefimerda.gr/typothes.gr/uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.