ΦΕΚ: Διακριτικά ταυτότητας σε όλους τους κατώτερους αστυνομικούς. ΠΟΑΣΥ: Το κόστος ποιος θα το πληρώσει;.

 

Δημοσιεύτηκε σε Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης η απόφαση του Αρχηγού της Αστυνομίας, Μιχάλη Καραμαλάκη, για τους ειδικούς αριθμούς που θα έχουν στις στολές τους οι αστυνομικοί, ώστε να μπορεί να εξακριβωθεί η ταυτότητα τους.

Στην συγκεκριμένη απόφαση αναφέρεται για το θέμα αυτό:

  1. Το διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας είναι πλακίδιο από ανοξείδωτο μέταλλο ή άλλο κατάλληλο υλικό χρώματος ασημί, στο οποίο έχει χαραχθεί, σε μαύρη απόχρωση, ο αριθμός Μητρώου (Α.Γ.Μ.Σ.) του ένστολου προσωπικού (αρχιφύλακα, υπαρχιφύλακα, αστυφύλακα, ειδικού φρουρού).Φέρεται στη βάση των επωμίδων των χιτωνίων των υπ’ αρ. 7β, 8, 8β, 8β/1, 8β/2, 8δ και 8ε στολών, των επενδυτών, των υποδυτών, της καμπαρντίνας, του αδιάβροχου και των μπλουζών τύπου “πόλο”. Για τις στολές του ένστολου προσωπικού που δεν έχουν επωμίδες ή όταν επί αυτών φέρεται προστατευτικός εξοπλισμός που δεν καθίσταται ορατό το ως άνω πλακίδιο, το διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας (Α.Γ.Μ.Σ) φέρεται επί της στολής, με τη μορφή προσθαφαιρούμενης διάταξης, στο μέσο του άνω μέρους των χειρίδων και σε απόσταση 1 εκατοστό από το σημείο συρραφής αυτών με τον κυρίως κορμό.
  2. Το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) φέρει επί της στολής του, στο μέσο του άνω μέρους των χειρίδων και σε απόσταση 1 εκατοστό από το σημείο συρραφής αυτών με τον κυρίως κορμό, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Κ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Τους δύο αριθμούς διαχωρίζει μία παύλα. Επιπροσθέτως, για τις Ο.Π.Κ.Ε. των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών το ως άνω ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα «Κ», τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί την Ομάδα αυτή.
  3. Το ένστολο προσωπικό που συγκροτεί τις Ομάδες Ειδικών Δράσεων (ΔΡΑΣΗ) φέρει επί του άνω μέρους της οπίσθιας πλευράς του προστατευτικού εξοπλισμού του κορμού, ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας το οποίο αποτελείται από το κεφαλαίο γράμμα «Δ», δηλωτικό της Ομάδας που αντιπροσωπεύει, τον αριθμό της Ομάδας και τον αύξων αριθμό του μέλους αυτής. Τους δύο αριθμούς διαχωρίζει μία παύλα (π.χ. Δ20-1). Κάτω από το ειδικό διακριτικό, με τη μορφή προσθαφαιρούμενης διάταξης, φέρεται η λέξη «ΔΡΑΣΗ».
  4. Το ένστολο προσωπικό που υπηρετεί στις Υποδιευθύνσεις Αποκατάστασης Τάξης και Μέτρων Τάξης φέρει επί του κράνους του ειδικό διακριτικό δηλωτικό ταυτότητας, το οποίο αποτελεί συνδυασμό του αριθμού της διμοιρίας στην οποία ανήκει και του αύξοντος αριθμού που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή. Επιπροσθέτως, για τις Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας Νομών το ως άνω ειδικό διακριτικό απαρτίζεται από το κεφαλαίο γράμμα «Δ», τον αύξων αριθμό της Διεύθυνσης και τον αύξων αριθμό που αντιστοιχεί σε κάθε μέλος που συγκροτεί τη διμοιρία αυτή.
  5. Για την ταυτοποίηση του ένστολου προσωπικού βάσει του ειδικού διακριτικού δηλωτικού ταυτότητας, τηρείται σχετικό αρχείο στην Υπηρεσία όπου υπηρετεί έκαστο μέλος των Διμοιριών και Ομάδων».

 Η ΠΟΑΣΥ εξέδωσε  ανακοίνωση  που αναφέρει τα εξής:

Ο Αστυνομικός θα σταματήσει να σας ξελασπώνει για να είσαστε πάντα εσείς στο απυρόβλητο

 

Αθήνα, 02 Απριλίου 2021

Αρ. Πρωτ.: 403/6/20-α

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τις τελευταίες εξαγγελίες του κ. Υπουργού Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε η υπ΄ αριθ. 1005/21/672886 διαταγή του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας με θέμα «Διακριτικά, δηλωτικά ταυτότητας του ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας – Τροποποίηση της υπ΄αριθ. 7012/6/103 από 16-7-2009 απόφασης του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας «Στολή Αστυνομικού Προσωπικού» (Β΄1426)».

Η Ομοσπονδία μας ανέκαθεν υποστήριζε και υποστηρίζει ότι η Ελληνίδα και ο Έλληνας Αστυνομικός δεν έχουν να κρύψουν ούτε φοβούνται τίποτε. Ευλόγως όμως γεννώνται κάποια ερωτήματα:

Ποιος θα επωμιστεί το κόστος των προβλεπομένων αλλαγών; Ο Αστυνομικός;

Ίσως  κάποιοι θεωρούν ότι λόγω του «μεγάλου ενδιαφέροντος» που έχει δείξει η πολιτεία για τον Αστυνομικό τα τελευταία 2 χρόνια, του δίνουν το περιθώριο να ξοδέψει χρήματα για λογαριασμό τους.

Αρνούμαστε να πληρώσουμε χρήματα εμείς για εσάς, γιατί, όπως λέει και ο λαός μας, «με ξένα κόλλυβα δεν κάνεις μνημόσυνο».

Ο Αστυνομικός θα σταματήσει να σας ξελασπώνει για να είσαστε πάντα εσείς στο απυρόβλητο.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.