Ρουβίκωνας: Εξελίξεις σε σχέση με τα δικαστήρια και την καταστολή εναντίον μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας…

Κείμενο στο οποίο αναφέρεται στις δίκαστικες υποθεσεις που εκρεμούν εναντίον του δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας.

Το κείμενο  όπως αναρτήθηκε στο indymedia:

«Ρουβίκωνας: Εξελίξεις σε σχέση με τα δικαστήρια και την καταστολή εναντίον μας

Στέλνουμε τον συντροφικό μας χαιρετισμό σε όσους/ες μας στάθηκαν αλληλέγγυοι είτε με τη φυσική τους παρουσία στα δικαστήρια, είτε ενισχύοντας οικονομικά, είτε με τον πολιτικό τους λόγο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης όσους/ες προσφέρθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης μας που πλέον έχουν φτάσει τα 245 άτομα από διάφορες πολιτικές αφετηρίες αγώνα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας…

Στις 12 Ιούνη ο Ρουβίκωνας βρέθηκε με 2 παράλληλες νομικές διαδικασίες εναντίον του.
Απο την μία το αυτόφωρο για την παρέμβασή μας στο υπουργείο προστασίας του πολίτη στο οποίο 20 μέλη μας κατηγορούνται με 4 πλημμελήματα: Διατάραξη, Απείθεια, Διατάραξη συγκοινωνιών και η χουντικών καταβολών κατηγορία της “Διέγερσης”. Από την άλλη η προγραμματισμένη δίκη 12 μελών μας για μια σειρά δράσεων της ομάδας, η πρώτη προσπάθεια του κράτους να ενοποιήσει κατηγορίες εναντίον μας σε μία μεγάλη πολιτική δίκη.

Οι συλληφθέντες σύντροφοί μας από την παρέμβαση στο υπουργείο έφτασαν στην Ευελπίδων από την ΓΑΔΑ που κρατούνταν. Το δικαστήριο παρά την εκφρασμένη επιθυμία μας να γίνει η δίκη, πήρε αναβολή για 27 Ιουνίου λόγω της συνήθους πρακτικής να μην εμφανίζονται οι μάρτυρες κατηγορίες στις δίκες αγωνιστών.

Το μεγάλο δικαστήριο πήρε επίσης αναβολή για τις 15 Φλεβάρη του 2019.

Παρά την αναβολή του όμως, πήρε την πρώτη απόφαση. Ένας εκ των 12 κατηγορούμενων μελών που προστέθηκε τελευταία στιγμή στη δικογραφία απαλλάχθηκε και αφαιρέθηκε από αυτή αφού δεν του είχε απαγγελθεί καμία κατηγορία ή εμπλοκή σε υπόθεση. Οι φωστήρες της καταστολής θέλησαν μάλλον να βάλουν ένα όνομα παραπάνω στην υπόθεση χωρίς να το συνδέουν με οτιδήποτε, κάτι που προκάλεσε πέρα από την δική μας έκπληξη και την έκπληξη της έδρας. Έτσι η δίκη τον Φλεβάρη θα έχει 11 κατηγορούμενους.

Στέλνουμε τον συντροφικό μας χαιρετισμό σε όσους/ες μας στάθηκαν αλληλέγγυοι είτε με τη φυσική τους παρουσία στα δικαστήρια, είτε ενισχύοντας οικονομικά, είτε με τον πολιτικό τους λόγο. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε επίσης όσους/ες προσφέρθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης μας που πλέον έχουν φτάσει τα 245 άτομα απο διάφορες πολιτικές αφετηρίες αγώνα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας…

Και ένα καλό νέο.

Μετά την επίθεσή μας στο συμβολαιογραφείο της Θηρεσίας Δάλλα στις 18 Μάη, ξέσπασε μια επικοινωνιακή καμπάνια που ήθελε να αποδείξει ότι όχι μόνο κάναμε λάθος και το συγκεκριμένο γραφείο δεν πλειστηριάζει πρώτες κατοικίες, αλλά οτι η δράση μας σκόπευε να χτυπήσει “αγωνιστές” που αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς, αφήνοντας προφανείς υπαινιγμούς για τις προθέσεις μας. Τις επόμενες μέρες ήρθαν στην δημοσιότητα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η στόχευσή μας ήταν ορθή. Απέναντι σε αυτά τα στοιχεία το μόνο αντεπιχείρημα ήταν η πολιτική ταυτότητα της συμβολαιογράφου. Πράγματι, κάποιες πολιτικές ταυτότητες όφειλαν να σημαίνουν κάτι και να αποτελούν εχέγγυα, αν δεν το κάνουν δεν είναι δικό μας πρόβλημα αλλά πρόβλημα αυτών που τις εκδίδουν.

Μόλις πληροφορηθήκαμε ότι η μήνυση από το συμβολαιογραφικό γραφείο εναντίον μέλους μας που συνελήφθηκε μετά την δράση, αποσύρθηκε. Ποινικά έχει μικρή σημασία η απόσυρση της μήνυσης για “διατάραξη” αφού οι σοβαρότερες κατηγορίες είναι αυτεπάγγελτες. Έχει όμως φανερή πολιτική σημασία…

Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να κάνουμε λάθος σε κάποια δράση. Η στατιστική είναι αμείλικτη. Από την άλλη καλό είναι ο καθένας να κοιτάει προσεκτικά τα του οίκου του. Επειδή για κάποιες παντιέρες έχει χυθεί πολύ αίμα, πρέπει να είναι σίγουρα τα χέρια που τις κρατάνε γιατί αλλιώς το πρόβλημα που έχουν τα χέρια μεταφέρεται στις παντιέρες κι αυτό αν μη τι άλλο είναι άδικο».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “Ρουβίκωνας: Εξελίξεις σε σχέση με τα δικαστήρια και την καταστολή εναντίον μας. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας…”

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.