Ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών Energa,Hellas Power,σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και λίγη ώρα.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ο προσφάτως αποφυλακισθείς Αρ. Φλώρος, βρίσκεται στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και λίγη ώρα.

Επισήμως η ΕΛ.ΑΣ. δεν επιβεβαιώνει πάντως την σύλληψή του.

Ο καταδικασθείς για το σκάνδαλο υπεξαίρεσης των εταιρειών παροχής ηλεκτρικού ρεύματος Energa – Hellas Power, φέρεται να έχει συλληφθεί μετά την άσκηση έφεσης του βουλεύματος το οποίο τον αποφυλάκιζε για λόγους υγείας.

Σημειώνεται ότι αναμένονταν η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Χαλκίδας για το εάν θα κάνει δεκτή την έφεση σε βάρος του βουλεύματος, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Εφεση κατά της αποφυλάκισης του Αριστείδη Φλώρου

Νωρίτερα, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έδωσε παραγγελία για να μελετηθεί το ενδεχόμενο έφεσης σε βάρος του βουλεύματος, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου.

Ας σημειωθεί ότι η έφεση ασκείται κατά του βουλεύματος που άνοιξε την πόρτα των φυλακών στον 39χρονο Αριστείδη Φλώρο, με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, έπειτα από περίπου 36 μήνες στη φυλακή, παρότι είχε καταδικαστεί σε 21 χρόνια κάθειρξης για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο της Energa-Hellas Power, ύψους 256 εκατ. ευρώ.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός χαρακτηρίζει το βούλευμα «κάθε άλλο παρά εμπεριστατωμένο και πειστικό», στηριζόμενος στις γνωματεύσεις που δόθηκαν για τα ποσοστά αναπηρίας του κρατουμένου.

Λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας Εφετών Χαλκίδας, ο οποίος εδώ και ημέρες ερευνούσε το ενδεχόμενο άσκησης εφέσεως, άσκησε τελικά το δικαίωμά του.

Στην παραγγελία του, ο ανώτερός του εισαγγελικός λειτουργός, κ. Βουρλιώτης, ανέφερε: «Το ιατρικό πιστοποιητικό αναπηρίας, στο οποίο στηρίχθηκε η θετική κρίση του συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, είναι προδήλως αόριστο, ασαφές και ως εκ τούτου ατεκμηρίωτο ως προς τη συνδρομή του διαλαμβανόμενου ποσοστού αναπηρίας 70%. Και αυτό γιατί δεν προσδιορίζονται οι συγκεκριμένες παθήσεις και το σχετικό ποσοστό αναπηρίας, αλλά σημειώνεται απλώς ότι το 35% οφείλεται σε ψυχιατρική πάθηση».

Επιπλέον ο εισαγγελέας αναφέρει στην παραγγελία του ότι δεν αναφέρεται ο τρόπος υπολογισμού του συνολικού ποσοστού αναπηρίας, ενώ δεν φαινεται να έχει επισυναφθεί στη δικογραφία το σχετικό πρακτικό της αρμόδιας επιτροπής ΚΕΠΑ που εξέδωσε την επίμαχη πιστοποίηση.

Αποτέλεσμα εικόνας για Αριστείδη Φλώρου.

Την ίδια ώρα, το έγγραφο της διοικήτριας του «Ευαγγελισμού», το οποίο έφερε στο φως της δημοσιότητας ενημερωτικό site που διάκειται φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, πήρε τον δρόμο για την Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας, η οποία ήδη έχει ζητήσει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την αποφυλάκιση, μελετώντας εάν έχουν διαπραχθεί κακουργήματα, όπως δωροδοκία -ενεργητική και παθητική- καθώς και χρήση ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με το έγγραφο της διοικήτριας του νοσοκομείου, Π. Γκουλάκη – Μητσάκη, η γνωμάτευση για τον Φλώρο φέρει «ανυπόστατη» σφραγίδα. Και αυτό γιατί η γιατρός που έβαλε την υπογραφή στη σχετική γνωμάτευση δεν υπήρξε, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής της στον «Ευαγγελισμό», ιατρός κλάδου ΕΣΥ, με αποτέλεσμα η σφραγίδα της να είναι «ανυπόστατη», ενώ επιπρόσθετα σημειώνεται πως δεν υπήρξε καμία υπογραφή του επιστημονικά υπεύθυνου «Εργαστηρίου Μελέτης Ύπνου» ή του καθηγητή της Κλινικής Εντατικής Θεραπείας.

«Πλαστογραφήθηκε η υπογραφή μου!» λέει η γιατρός

Νέα ανατροπή στην υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου, καθώς η γιατρός που φέρεται να υπέγραψε την επίμαχη γνωμάτευση καταγγέλλει πως η υπογραφή της πλαστογραφήθηκε.

Αποτέλεσμα εικόνας για υπογραφη

Η Καλλιρρόη Λάμπρου, η οποία φέρεται να υπογράφει σχετική γνωμάτευση μετά από εξέταση στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» αναφέρει σε δήλωση της επίσης ότι ουδέποτε έχει συναντήσει τον κ. Φλώρο.

Σε αποκλειστική της δήλωση στο Νews 24/7 αναφέρει: «Σας γράφω από το εξωτερικό οπού έχω ξεκινήσει να εργάζομαι προσφάτως και έχω πέσει από τα σύννεφα με αυτά που έμαθα σήμερα.

Κατά την τριετή μου παραμονή ως Πανεπιστημιακή υπότροφος στο εργαστήριο μελέτης ύπνου του Ευαγγελισμού ουδέποτε συνάντησα τον κ. Φλώρο και ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου σε σχετική γνωμάτευση μελέτης ύπνου.

Η φερόμενη ως υπογραφή μου ήταν πλάστη και χρησιμοποιήθηκε καταχρηστικά για λόγο, τον οποίο και δεν γνωρίζω.

Έχει θίγει η ιατρική μου τιμή και ελπίζω σύντομα να αποκατασταθεί η αλήθεια”.

Με εκτίμηση Καλλιρρόη Λάμπρου».

Και δεύτερος γιατρός λέει ότι πλαστογραφήθηκε η υπογραφή του

Για πλαστογράφηση της υπογραφής του κάνει λόγο και δεύτερος γιατρός που εμπλέκεται στην υπόθεση Φλώρου.

Ο κ. Σπύρος Ζακυνθινός, διευθυντής Α’ Κλινικής Εντατικής Θεραπείας στον Ευαγγελισμό, ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει τη σπιρομέτρηση δήλωσε στο protothema: «Τόσο η εξέταση, όσο και η υπογραφή μου σε αυτήν είναι πλασματικές. Ουδέποτε είδα τον κ. Φλώρο ή κάποια από τις εξετάσεις του. Εχω στείλει έγγραφη αναφορά στη διοικήτρια του νοσοκομείου και στον ΕΦΚΑ».

.iefimerida.gr/uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.