Νέες προσλήψεις Συνοριοφυλάκων και Ειδικών Φρουρών (ΦΕΚ)

 

 

 



Ολόκληρες οι αποφάσεις του υπ. Προστασίας του Πολίτη – Τι αλλάζει στα κριτήρια.



 

Τον δρόμο για την πρόσληψη νέων Συνοριοφυλάκων και Ειδικών Φρουρών προετοιμάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σύμφωνα με υπουργική απόφαση που τροποποιεί τα κριτήρια πρόσληψης.

Στον «απόηχο» των πρόσφατων δηλώσεων του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη, για έκτακτες προσλήψεις λιμενικών και συνοριοφυλάκων εντός του επόμενου διαστήματος με σκοπό την αντιμετώπιση των εισροών μεταναστών από το Αφγανιστάν, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπογράφει διπλή απόφαση.

Σύμφωνα με την διπλή υπουργική απόφαση, που φέρει την υπογραφή του αρμόδιου υπουργού, Τάκη Θεοδωρικάκου καθώς και του υφυπουργού Λευτέρη Οικονόμου, τροποποιούνται τα «Προσόντα, δικαιολογητικά και διαδικασία πρόσληψης Συνοριακών Φυλάκων» καθώς και τα «Προσόντα, δικαιολογητικά και διαδικασία πρόσληψης Ειδικών Φρουρών».

Συνοριοφύλακες: Παραμένει η εντοπιότητα – Κριτήρια πρόσληψης

Όπως προκύπτει από την απόφαση, για μια ακόμα φορά προκρίνεται η εντοπιότητα των υποψηφίων, καθώς δεν αλλάζουν τα κριτήρια σε σχέση με τη σειρά επιτυχίας των υποψηφίων και τη μοριοδότηση.
Ειδικότερα, προβλέπεται ότι ως Συνοριακοί Φύλακες προσλαμβάνονται με σύστημα αντικειμενικών κριτηρίων (μόρια) Έλληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων (μόνιμοι), ξεχωριστά για κάθε Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, από υποψηφίους που κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους στην Περιφέρεια, στην οποία ανήκει η συγκεκριμένη Περιφερειακή Ενότητα ή νησί, όπου λειτουργούν ή πρόκειται να λειτουργήσουν Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης, Διαχείρισης Μετανάστευσης, Φύλαξης των θεσμοθετημένων σημείων εισόδου – εξόδου της Επικράτειας, ιδίως αεροδρομίων, ή Προαναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών και κατά προτίμηση ή αποκλειστικά στις περιοχές της εκάστοτε Περιφερειακής Ενότητας ή νησιού.

Εφόσον οι θέσεις που προκηρυχθούν δεν καλυφθούν από την ανωτέρω κατηγορία υποψηφίων, αφού πρώτα υλοποιηθεί η μεταφορά των κενών θέσεων, δύναται να προσληφθούν υποψήφιοι, οι οποίοι κατοικούν την τελευταία διετία ή κατοικούσαν από τη γέννησή τους και μέχρι τη συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους σε έτερες Περιφέρειες, οι οποίες καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Κατά των αποτελεσμάτων επιτρέπεται η άσκηση ένστασης ενώπιον του Α.Σ.Ε.Π. μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δέκα (10) ημερών, που αρχίζει από την επόμενη της ανάρτησής τους.

Αλλαγές σε Υγειονομικές εξετάσεις και ψυχομετρικές – αθλητικές δοκιμασίες

Αλλαγές και στις εξετάσεις των υποψηφίων περιλαμβάνει η απόφαση του υπ. Προστασίας του Πολίτη.
Αναλυτικά, από τους κυρωμένους κύριους πίνακες των κατ’ αρχήν πληρούντων τα προσόντα, καλούνται οι υποψήφιοι, κατά σειρά επιτυχίας και σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των προσλαμβανόμενων, προσαυξημένο κατά ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%), με διαταγή του Προϊσταμένου Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., να προσέλθουν εντός ορισμένων προθεσμιών, προκειμένου να εξετασθούν ως προς τα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα από τις αντίστοιχες επιτροπές.
Σε περίπτωση που δεν συμπληρωθεί ο προβλεπόμενος αριθμός, καλούνται υποψήφιοι από τους κυρωμένους επικουρικούς πίνακες των κατ’ αρχήν πληρούντων τα προσόντα.

Ειδικοί Φρουροί: Τι αλλάζει στα κριτήρια πρόσληψης

Τροποποιήσεις και στα κριτήρια πρόσληψης Ειδικών Φρουρών περιλαμβάνει απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Οι αλλαγές αφορούν τους τίτλους, τα πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής που απαιτούνται από την προκήρυξη, με εξαίρεση τα πιστοποιητικά ή πτυχία γνώσης ξένων γλωσσών, τα οποία πρέπει να είναι επίσημα μεταφρασμένα στην ελληνική γλώσσα.

Επίσης, «καθαρογράφονται» τα άρθρα σχετικά με τις Υγειονομικές εξετάσεις και ψυχομετρικές – αθλητικές δοκιμασίες καθώς και εκείνα που αφορούν στην πρόσληψη των νέων στελεχών.

Δείτε το ΦΕΚ  ΕΔΩ

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

 Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.