Κατάληψη “Ντουγρού” Λάρισα: Μετα απο σθεναρή αντίσταση, 2 τραυματίες αστυνομικούς και οχτώ συλλήψεις τερματίστηκε η κατάληψη.(vid.)

 

Με κουκούλες και γάντια, σε λυσσαλέες επιθέσεις με μπουκάλια στους αστυνομικούς που συμμετείχαν στην εκκένωση της κατάληψης “Ντουγρού”

Σε .. “Κουκάκι” μετατράπηκε η οδός Τζαβέλα στη Λάρισα με τους ταραξίες υπερασπιστές της κατάληψη “Ντουγρού” να επιτίθενται λυσσαλέα με μπουκάλια από τα μπαλκόνια του κτηρίου στους αστυνομικούς.

“Έπιασαν στον ύπνο” τους καταληψίες αν και στο κτήριο που τελούσε υπό κατάληψη επί της οδού Τζαβέλλα στο κέντρο της Λάρισας, μετέβησαν «αλληλέγγυοι» η κατάληψη “Ντουγρού” εκκενώθηκε.

Οι ταραξίες υπερασπιστές της κατάληψης «Ντουγρού», με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους με κουκούλες και μάσκες, καλυμμένα με γάντια τα χέρια τους, “αμύνθηκαν” με ρίψεις μπουκαλιών και επίπλων – τραπέζια και καρέκλες- από τα μπαλκόνια κατά των αστυνομικών.

Με ρίψεις νερού υπό πίεση, οι αστυνομικές δυνάμεις με τη συνδρομή της Π.Υ Λάρισας, προχώρησαν σε απώθηση των κουκουλοφόρων της “αντίστασης”.

Αστυνομικοί, παρουσία εποπτεύοντα Εισαγγελέα και του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρισας Αγάπιου Χαρακόπουλου, έχοντας αποκλείσει την ευρύτερη περιοχή, αιφνιδίασαν τους καταληψίες και προχώρησαν σε εκκένωση της κατάληψης “Ντουγρού” στο κτήριο ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου στη Λάρισα.

Μετά από περίπου δύο ώρες (31/10- περίπου 08.30) οι αστυνομικοί εισήλθαν στον χώρο και εκκένωσαν την κατάληψη.

Με επιθέσεις κατά αστυνομικών … τερματίστηκε η κατάληψη

Το κτήριο ιδιοκτησίας του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, τελούσε υπό κατάληψη και είχε γίνει και παλαιότερα επιχείρηση εκκένωσης της κατάληψης

Με δύο τραυματίες αστυνομικούς, ολοκληρώθηκε (31/10) η αστυνομική επιχείρηση εκκένωση κτηρίου επί της οδού Τζαβέλλα 52 στη Λάρισα, που τελούσε γαι επτά έτη υπό κατάληψη. Το κτίριο παραδόθηκε στη διοίκηση του Δημοτικού Γηροκομείου Λάρισας, ως κάτοχος ιδιοκτησία του ακινήτου και ανέλαβαν συνεργεία εργασίες ανακατασκευής.

 

 

Στο χώρο της κατάληψης συνελήφθησαν οχτώ άτομα εκ των οποίων ένας αλλοδαπός και σε βάρος τους σχηματίζεται σχετική ποινική δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας που χειρίζεται προανακριτικά την υπόθεση.

 

Στη συντονισμένη επιχείρηση από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας συμμετείχαν αστυνομικοί από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Λάρισας, την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, της ΟΠΚΕ Λάρισας, του Αστυνομικού Τμήματος Λάρισας, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας και των Διμοιριών Υποστήριξης Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας.

«Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με τη Δημοκρατία μας»

Σε ανάρτησή του, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει, «Η ΕΛΑΣ σήμερα το πρωί απελευθέρωσε στη Λάρισα άλλο ένα δημόσιο κτήριο που επί επτά χρόνια τελούσε υπό κατάληψη. Πρόκειται για τον χώρο του δημοτικού γηροκομείου του Δήμου Λάρισας. Άβατα και ανομία δεν μπορούν να έχουν σχέση με την δημοκρατία μας. Συνεχίζουμε αποτελεσματικά.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

 

 

 

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.