Θεσσαλονίκη: Στον κινητήρα του αυτοκινήτου έκρυβε το όπλο μετά τις ληστείες.(vid.& foto.)

 

 Συνελήφθη 62χρονος για τέσσερις ένοπλες ληστείες στις Συκιές Θεσσαλονίκης! 

Η ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ, η αξιολόγηση – αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού, καθώς και η μελέτη του τρόπου δράσης ατόμων που ενέχονται σε έκνομες ενέργειες, οδήγησε στην άμεση εξιχνίαση τεσσάρων περιπτώσεων ένοπλων ληστειών και μιας απόπειρας, με την ταυτόχρονη ταυτοποίηση του δράστη τους.Πρόκειται για 62χρονο Έλληνα, ο οποίος εντοπίστηκε στο πλαίσιο συνεργασίας αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας Βορείου Ελλάδος, απογευματινές ώρες χθες (06-08-2021) στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου πόλης, οπότε και συνελήφθη.

Η δράση του εντοπίζεται στις περιοχές κέντρου πόλης και Συκεών το χρονικό διάστημα 03 – 06/08/2021 και αφορά στη διάπραξη τεσσάρων ένοπλων ληστειών και μιας απόπειρας, κυρίως σε καταστήματα ψιλικών.

Για την προσέγγιση των υποψήφιων στόχων του και την απομάκρυνσή του από αυτούς χρησιμοποιούσε όχημα το οποίο βρέθηκε και κατασχέθηκε. Κατά την εξερεύνηση των χώρων του, εντοπίστηκε επιμελώς κρυμμένο στον κινητήρα το όπλο με το οποίο τελέστηκαν οι έκνομες ενέργειες, ενώ στην καμπίνα του αυτοκινήτου βρέθηκε αυτοσχέδια ολοπρόσωπη κουκούλα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού που τοποθετούν το δράστη στα σημεία των ληστειών, φυσίγγιο κυνηγετικού όπλου και 70 δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κατείχε παράνομα.

Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε και καταδικαστική απόφαση, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.