«Θα πεθάνετε σήμερα…» _ Φώναζαν οι κουκουλοφόροι κατά την διάρκεια της επίθεσης στο Α.Τ. Ομόνοιας.

«Θα πεθάνετε σήμερα … θα σας σκοτώσουμε …». Αυτά φώναζαν την ώρα που έριχναν μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας και ξυλοκοπούσαν τους αστυνομικούς, οι πάνω από 80 κουκουλοφόροι που χθες κατάφεραν όχι μόνο να φτάνουν στο Αστυνομικό Τμήμα και να τραυματίσουν τέσσερις αστυνομικούς, αλλά και να φύγουν σαν «κύριοι» από το κέντρο της πρωτεύουσας την ώρα που το ρολόι έλεγε μόλις εννέα το βράδυ.

Οι αστυνομικοί περιέγραψαν στους συναδέλφους τους την επίθεση, την οποία δεν διστάζουν να χαρακτηρίσουν δολοφονική. Οι άνδρες που ήταν στην κλούβα στην οποία επιτέθηκαν οι κουκουλοφόροι, είπαν στους συναδέλφους τους:

«Εμφανίστηκαν ξαφνικά και χωρίστηκαν σε ομάδες, η μια ομάδα άρχισε να ρίχνει μολότοφ στη κλούβα, η δεύτερη πέρασε το δρόμο και πήγε απέναντι που υπάρχει ένα ξενοδοχείο και έξω βρίσκονταν συνάδελφοι και άρχισαν να τους χτυπούν ενώ μια τρίτη ομάδα έτρεξε στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο οδηγός της κλούβας προσπάθησε να σβήσει τη φωτιά και τότε κάποια άτομα τού έκλειναν την πόρτα για να εγκλωβιστεί το όχημα μέσα στις φλόγες και τους καπνούς …»

Η ομάδα που έφτασε στο Τμήμα σύμφωνα με τις περιγραφές των αστυνομικών, είχε εμπροσθοφυλακή άτομα γεροδεμένα που κρατούσαν πτυσσόμενα γκλοπ και αρχικά πετούσαν τις μολότοφ προς τον πρώτο όροφο, με σκοπό να κάψουν την εξωτερική πινακίδα του κτιρίου. Όμως στον ίδιο όροφο υπάρχουν τα κρατητήρια και από θαύμα η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο εσωτερικό του κτηρίου.

Το σχέδιο των κουκουλοφόρων φάνηκε απόλυτα οργανωμένο και συντονισμένο σε αντίθεση με την αστυνομία, που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να εντοπίσει από πού διέφυγαν τα 80 άτομα! Απορία επίσης προκαλεί το γεγονός ότι παρά τις αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, τελικά δεν έγινε καμία προσαγωγή υπόπτου για την δολοφονική επίθεση.

 

Το πιο σημαντικό ερώτημα πάντως παραμένει το γεγονός ότι η κρατική Ασφάλεια αδυνατούσε και πάλι να έχει την παραμικρή εικόνα για μια τόσο μεγάλη ομάδα κουκουλοφόρων που διένυσε μια μεγάλη απόσταση για να φθάσει στο σημείο που πραγματοποίησε την επίθεση. Το επιχείρημα ότι «από κάπου συγκεντρώθηκαν ένας ένας» είναι μάλλον έωλο καθώς η ομάδα δεν αποτελούνταν από λίγα άτομα αλλά από δεκάδες.

Οι Αρχές Ασφαλείας ανησυχούν ότι οι αστυνομικοί έχουν μετατραπεί σε νούμερο ένα στόχο αυτή τη περίοδο και δεν αποκλείουν να υπάρξουν και άλλες παρόμοιες επιθέσεις.

 

cnn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.