Θέλουν νεκρό ; _ Έκρηξη χωρίς προειδοποίηση ; _ Τραυματίες ο αστυνομικός και ο νεωκόρος.

Έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις 7 το πρωί στο Κολωνάκι, στην οδό Σκουφά 34, στον Άγιο Διονύσιο, και υπάρχει ένας αστυνομικός τραυματίας, ο οποίος βρισκόταν εν ώρα υπηρεσίας, αλλά και ο νεωκόρος του ναού.

Η οδός Σκουφά στον Άγιο Διονύσιο έχει αποκλειστεί από την ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο αστυνομικός έχει μεταφερθεί στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και η κατάσταση της υγείας του δεν είναι ακόμα γνωστή.

Αστυνομικοί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής έξω από το ναό του Αγίου Διονυσίου

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, πρόκειται για βόμβα και η έκρηξη σημειώθηκε έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως η βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ένα μεταλλικό κουτί, ενώ είναι ανησυχητικό πως δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση για την έκρηξη.

Στο σημείο, ένα από τα πλέον κεντρικά σημεία της Αθήνας, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, και συλλέγουν στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεωκόρος αντιλήφθηκε την ύπαρξη του ύποπτου αντικειμένου και ενημέρωσε την αστυνομία. Ωστόσο, πριν φτάσουν οι αστυνομικοί, ο νεωκόρος μετέφερε το μεταλλικό κουτί σε ένα παρτέρι. Σε λίγα λεπτά στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί και μόλις είπαν στον νεωκόρο να απομακρυνθεί, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, από την έκρηξη τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, το ωστικό κύμα έριξε στο έδαφος παρκαρισμένα μηχανάκια, μετακινήθηκαν και οι κάδοι απορριμμάτων, ενώ μικρές υλικές ζημιές έχει υποστεί η είσοδος του ναού. 

Ο Νίκος Ρήγας, μέλος του ΔΣ της ΠΟΑΣΥ, είπε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμα για να ξέρουμε τι ακριβώς έχει συμβεί με την έκρηξη, πρέπει να προχωρήσει η έρευνα». Αναφερόμενος στον τραυματισμό του αστυνομικού, είπε πως «σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν είναι σοβαρός».

Πρόεδρος Ειδικών Φρουρών: Ο νεωκόρος του ναού μετακίνησε το κουτί με τη βόμβα 

Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε πως ο αστυνομικός έχει τραυματιστεί στα χέρια και στο πρόσωπο.

Παράλληλα, επεσήμανε πως ο νεωκόρος του Αγίου Διονυσίου ενδεχομένως να μετακίνησε το μεταλλικό κουτί από την αρχική του θέση και όταν στο σημείο έφτασε ο αστυνομικός για να το ελέγξει, σημειώθηκε η έκρηξη. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε τι σοβαρότητα του περιστατικού, την έκρηξη βόμβας στην καρδιά της Αθήνας.

iefimerida

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.