«Εντολή Αττικάρχη η απώθηση…για μια ακόμη φορά την “ασπίδα” χρεώθηκε ο αστυφύλακας!»

«Εντολή Αττικάρχη η απώθηση της διαδηλώτριας στο Σύνταγμα, και για άλλη μια φορά την “ασπίδα” χρεώθηκε ο αστυφύλακας!»

Με αφορμή την απόφαση μετακίνησης ενστόλου στο πλαίσιο ΕΔΕ για το επεισόδιο με την απώθηση διαδηλώτριας στην πλατεία Συντάγματος,  Αστυνομικός- αναγνώστης του NantiaReport.gr μας προώθησε την δική του αποτίμηση για τα γεγονότα

Όπως αναφέρει ο ένστολος, «Για άλλη μια φορά την “ασπίδα” χρεώνεται ο αστυφύλακας! Τα γεγονότα δεν είναι πάντα όπως περιγράφονται στις ανακοινώσεις ακόμα και όταν αυτές είναι υπηρεσιακές, γιατί άλλο να είσαι στο γραφείο και άλλο να είσαι στο δρόμο …… Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Διοικητική Έρευνα,   σχετικά με περιστατικό απώθησης από αστυνομικό, με την ασπίδα του, γυναίκας που συμμετείχε σήμερα το απόγευμα σε συνάθροιση στην Πλατεία Συντάγματος».

 

Εκείνο που δεν αναφέρει η ανακοίνωση, είναι τα γεγονότα. Ας αναφερθούμε λοιπόν σε αυτά.

Στην κάτω πλευρά της πλατεία Συντάγματος, το απόγευμα της  Τετάρτης 24 Μαρτίου 2021, εμφανίστηκαν σε στατική διαμαρτυρία “σπουδαστές δραματικών σχολών” και άμεσα ενημερώθηκε το Κέντρο που ωστόσο είχε “εικόνα” για την κίνηση των ατόμων, καθώς ήταν σε εξέλιξη η επίσημη εκδήλωση επισήμων από το Εξωτερικό.
Συνάδελφοι από την ΟΔΟ προσήλθαν στο χώρο, ενημέρωσαν τους συγκεντρωμένους για τις απαγορεύσεις λόγω κορωνοϊού και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν.

Στο χώρο με εντολή Κέντρου μετακινήθηκε και ΥΜΕΤ με επικεφαλής Αστυνόμο. Ήταν φιλότιμη η προσπάθεια του συναδέλφου εκφωνητή του Κέντρου να δώσει εντολές για την επιχειρησιακή ανταπόκριση των δυνάμεων, ενώ στο βάθος επικρατούσε μεγαλύτερη ένταση απ ότι στο δρόμο.

Ο Αστυνόμος ενημέρωσε για την κατάσταση, ότι τα άτομα αρνούνται να αποχωρίσουν από το χώρο της πλατείας, με τον εκφωνητή να επιμένει ότι οι εντολές είναι σαφείς , και ο επικεφαλής Αξιωματικός της ΥΜΕΤ να επισημαίνει με επιχειρήματα ότι η απομάκρυνση των ατόμων θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο με απώθηση.

Με παρέμβαση σε πιο έντονο τόνο από τη φωνή στο βάθος να επιμένει “Να του διώξετε, τώρα!”, όπως και έγινε.

Η συνέχεια γνωστή, καθώς αποφασίστηκε η διενέργεια ΕΔΕ και μετακίνηση του αστυφύλακα σε περιφερειακό ΑΤ γιατί ακολούθησε την εντολή, ενώ τέθηκε κλήθηκε για παροχή εξηγήσεων με το ερώτημα της μετακίνησης και ο διμοιρίτης της ΥΜΕΤ.

Εκείνο που δεν αναφέρει ωστόσο η ανακοίνωση, είναι ότι την “ασπίδα” χρεώθηκε ο αστυφύλακας, ενώ η απόφαση για απώθηση, ήταν εντολή Αττικάρχη! 

Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας και των γεγονότων.

Γιατί πάντα ο αστυφύλακας φταίει και ποτέ ο Αξιωματικός που διαβιβάζει την εντολή από το γραφείο.»

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.