ΕΛ.ΑΣ. _ Νέα υπηρεσία με όνομα «ΟΔΟΣ»

 

Νέα υπηρεσία που λέγεται «ΟΔΟΣ» φτιάχνει ο Χρυσοχοΐδης για τις πορείες

Μια νέα υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τις πορείες δημιουργεί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Μια νέα υπηρεσία που θα ασχολείται αποκλειστικά με την εφαρμογή των νέων διατάξεων για τος πορείες δημιουργεί ο υπουργός προστασίας του πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η νέα υπηρεσία θα ονομάζεται «Ο.Δ.Ο.Σ» δηλαδή ομάδα διαχείρισης οργάνωσης συγκεντρώσεων και θα αποτελείται συνολικά από 60 αστυνομικούς.

Συγκεκριμένα 35 γυναίκες και 25 άνδρες της ελληνικής αστυνομίας θα αναλάβουν να διευθετούν στο δρόμο πόσες λωρίδες κυκλοφορίας θα μπορούν να καταλάβουν οι διαδηλωτές αλλά και θα είναι αυτοί που θα έρχονται σε επαφή με τους υπεύθυνους της κάθε διαδήλωσης.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία θα έχει διαφορετική στολή θα φέρει διαφορετικά διακριτικά ενώ δεν θα έχουν μαζί τους όπλα.

Η συγκεκριμένη απόφαση αποτελεί πράγματι καινοτόμα διαδικασία καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε τέτοια υπηρεσία, ενώ πολλές φορές αναλάμβαναν το ρόλο αυτό αστυνομικοί από υπηρεσίες που έχουν άλλο σκοπό με αποτέλεσμα να οξύνονται το πνεύματα και να μην γίνεται η συζήτηση για τη διεξαγωγή της πορείας σε ένα κλίμα ηρεμίας.

Η εντολη που έχει δοθεί από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είναι να τελειώσουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες όσο γίνεται πιο γρήγορα και αφού περάσουν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί από ειδικά σεμινάρια στα οποία θα μάθουν καλά το νόμο για τις συγκεντρώσεις, να αναλάβουν υπηρεσία το ταχύτερο δυνατόν.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή: cnn.gr

Της Μίνας Καραμήτρου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Μία άποψη για το “ΕΛ.ΑΣ. _ Νέα υπηρεσία με όνομα «ΟΔΟΣ»”

  1. Κουφάκη Ελένη

    ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-ΒΟΡΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΤΑΡΑΞΙΑ; “Ως αμνός επί σφαγή” μοιάζουν στα μάτια οποιουδήποτε διαθέτει στοιχειώδη λογική και γνώση επιχειρησιακών αναγκών και συνθηκών τα άμοιρα παιδιά που στελεχώνουν τη νέα ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. “ΟΔΟΣ” (Ομάδα Διαχείρισης Ομαδικών Συναθροίσεων). Και εξηγούμαι:
    Α) Στελέχη που θα κληθούν να προσεγγίσουν ανθρώπους που πιθανότατα θα ωρύονται δεν τους δίνεις μια υφασμάτινη μάσκα περιορισμένης έως ανύπαρκτης αποτελεσματικότητος (μην παρεξηγηθώ, είμαι υπέρ της χρήσης μάσκας αλλά της σωστής!). Επίσης φροντίζεις και για την προστασία του βλεννογόνου οφθαλμών που προσβάλλεται από ιούς
    Β) Ωραίο το “συναθροίσεων χαμηλής και μεσαίας επικινδυνότητας”, αλλά προδίδει παντελή άγνοια της έννοιας “κίνδυνος”. Διότι η χαμηλή γίνεται μεσαία και η μεσαία υψηλή σε χρόνο dt αλλιώς δε θα συζητούσαμε περί κινδύνου! Επίσης από πότε το “Πολυτεχνείο”, η γιορτή των εμπρηστών της Αθήνας χαρακτηρίζεται έτσι;
    Γ) Άραγε το “ειδικευμένη εκπαίδευση” περιλαμβάνει τουλάχιστον 1-2 dan σε JUDO; Τεχνικές άοπλης πάλης;
    Δ) Καλή η λεπτή ενδυμασία, είναι άραγε ΜΑΠ (Μέσο Ατομικής Προστασίας) όπως κάθε επιχειρησιακό ρούχο οφείλει να είναι; Είναι πυράντοχα τα ρούχα τους; Αντικοπής (αντιθλαστικά έστω τα αντινηκτικά είναι… πανοπλίες); Άρβυλα επιπέδου S3 ώστε τουλάχιστον άμα κλωτσίσουν κανένα θερμόαιμο να το θυμάται αλλά και να σώσουν τα πόδια τους από τα καλόπαιδα;
    Ε) Χειροπέδες (έστω διακριτικές, υπάρχουν, ρωτήστε μας); Έναν ατομικό πυροσβεστήρα (κι αυτό υπάρχει και καλύπτει 3-4 μ³); Συλλογή Α’ Βοηθειών για τον εαυτό τους μάλλον το βλέπω, αλλά τι περιλαμβάνει; “Σφυρίχτρα” την εποχή μας; Χάθηκε το ηλεκτρονικό η χημικό αντίστοιχο μέσο;
    Δυστυχώς η ΕΛ.ΑΣ. ακόμα και στην “μετά ΣΥΡΙΖΑ” εποχή κατατρύχεται από ενοχικά σύνδρομα και νοοτροπίες “δικαιωματιών” που την εγκλωβίζουν. Παράλληλα αγνοεί τις σύγχρονες εξελίξεις σε θέματα εξοπλισμών, τακτικών και αστικών συνθηκών. Μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν αξιολογότατα και εκπαιδευμένα/ενήμερα στελέχη, αλλά προφανώς η “πολιτική ηγεσία” τα καθηλώνει σε ρόλους. Τρέμω τις εξελίξεις και ήδη φοβάμαι πως τα νέα παιδιά που αντικρύζω θα βρίσκονται σύντομα στη λίστα των φορέων COVID και μη χειρότερα.
    Χατζιδάκης Ελ. Γεώργιος aka ΣΤΕΓΟΣΑΥΡΟΣ

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.