Γίνεται σε Υπηρεσία να υπηρετούν παραπάνω τριπλάσιοι αξιωματικοί;” – Έχει παραπάνω αξιωματικούς από τήν Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσ/νίκης.

 

Ερωτηματικά στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προκαλεί η ύπαρξη μεγάλου αριθμού υπεράριθμων αξιωματικών στην Αυτοτελή και Κεντρική Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (Υ.Ε.Ε.Β.Ε), που εδρεύει στη Θεσ/νικη ίσως και τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο πέραν των οργανικών θέσεων.

 

Ειδικότερα μετά από εξέταση του οργανογράμματος και σχετική σύγκριση μεταξύ άλλων Υπηρεσιών της Θεσ/νίκης, διαπιστώθηκε ότι στην Υ.Ε.Β.Β.Ε αυτή τη στιγμή υπηρετούν παραπάνω σε αριθμό αξιωματικοί, απ’ ό,τι στη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη σε εύρος και αστυνομικούς (έχει όλα τα Α.Τ. του Νομού Θεσ/νίκης) υπηρεσία της περιοχής της συμπρωτεύουσας.

 

Ενώ σχεδόν στην Υ.Ε.Ε.Β.Ε υπηρετούν μάλιστα και παραπάνω αξιωματικοί σε σύγκριση με το υπόλοιπο χαμηλότερο προσωπικό της ίδιας υπηρεσίας, γεγονός πρωτάκουστο που δημιουργεί πολλά υπηρεσιακά προβλήματα.

 

Δηλαδή λεγεται στο Αρχηγείο ότι δεν γίνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσ/νίκης με πάνω από (10) δεκαπλάσιες, ίσως και (15) δεκαπενταπλάσιες οργανικές θέσεις από την παραπάνω Υποδιεύθυνση σε προσωπικό από τη μία, να έχει παραπάνω αξιωματικούς υπηρετούντες εκεί από αυτήν, τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσ/νίκης, που αποτελεί και από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες σε προσωπικό πανελλαδικά.

 

Επομένως, με τις κρίσεις και τις μεταθέσεις εντός του έτους αναμένεται να αποφασιστεί η εξισορρόπηση δυνάμεων και ο εξορθολογισμός των θέσεων αξιωματικών στην περιοχή της Θεσ/νίκης.

Παραθέτουμε κείμενο αστυνομικού-αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στο bloko.gr.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.