Αστυνομικός συνελήφθη με 42 κιλά εκρηκτικών.

Σύλληψη αστυνομικού μετά τον εντοπισμό 42 κιλών εκρηκτικών

Αίσθηση έχει προκαλέσει η σύλληψη αστυνομικού, μετά από έλεγχο κλιμακίου του ΤΑΕ Μεσαράς στο δρόμο Μοιρών-Πόμπιας, στην ενδοχώρα του Ηρακλείου.

Οι αστυνομικοί του ΤΑΕ Μεσαράς συνέλαβαν τον αρχιφύλακα καθώς βρέθηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του 42,5 κιλά εκρηκτική ύλη, κυρίως δυναμίτιδα. Το όχημα, ένα επιβατικό αυτοκίνητο φέρεται να είναι καταχωρημένο στο όνομα της γυναίκας του.

O αρχιφύλακας, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αρχικά φέρεται να δήλωσε στο κλιμάκιο του ΤΑΕ μόνο το ονοματεπώνυμό του, ενώ στην συνέχεια, όταν εντοπίστηκαν τα εκρηκτικά, ανέφερε την ιδιότητά του, λέγοντας χαρακτηριστικά “είμαι αστυνομικός, κάντε ό,τι θέλετε”.

Ο ίδιος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ισχυρίζεται ότι είχε δανείσει το αυτοκίνητο στον κουνιάδο του και ότι δεν έχει καμία σχέση με τα εκρηκτικά, και δεν γνώριζε τίποτε γι’ αυτά.

Στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου οδηγήθηκε, εμφανίστηκε και ο κουνιάδος, που ανέλαβε την ευθύνη για τα εκρηκτικά και επίσης συνελήφθη. Παράλληλα, όπως λένε οι πληροφορίες, αναζητείται η σύζυγός του αρχιφύλακα, ο οποίος υπηρετεί σε άλλο νομό της Κρήτης.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι έγιναν εξονυχιστικές έρευνες στα σπίτια και τους χώρους των εμπλεκομένων, στο νομό Ρεθύμνου, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι σχετικό με το φορτίο των εκρηκτικών.

Η εμπλοκή του συγκεκριμένου αστυνομικού σε μια τέτοια υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε συναδέλφους του που τον γνωρίζουν υπηρεσιακά και προσωπικά, καθώς όπως λένε, όλα τα χρόνια που υπηρετεί στο Σώμα δεν έχει δώσει την παραμικρή αφορμή.

Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή: cretalive.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.