Αποσύρεται η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για το επίδομα στους ενστόλους μετά από «εσωτερικές» αντιδράσεις;

 

Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία ζητείτο οικονομική ενίσχυση για τους ενστόλους, κατατέθηκε αλλά… αποτελεί ήδη παρελθόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η τροπολογία Σπίρτζη, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ , για το ειδικό επίδομα στους ένστολους που κατατέθηκε την Δευτέρα, 07.12.2020, αναμένεται να αποσυρθεί.

Ο λόγος είναι πως καθώς υπήρξαν αντιδράσεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις ίδιες πληροφορίες να λένε πως θα κατατεθεί άλλη συνολική για ενίσχυση εργαζομένων στο Δημόσιο σε άλλο νομοσχέδιο.

Πολλά στελέχη, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, θεώρησαν πως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να διεκδικήσουν κάτι τέτοιο την ώρα ειδικά που μπόνους δεν έχουν πάρει οι εργαζόμενοι στην Υγεία.

Θυμίζουμε εδώ πως με πρωτοβουλία του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστου Σπίρτζη, κατατέθηκαν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις τροπολογίες στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «Ρυθμίσεις σωφρονιστικής νομοθεσίας, διατάξεις για το Ταμείο Πρόνοιας Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη», εκ των οποίων η δεύτερη αφορούσε στην καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, «ίσης με την καταβολή μηνιαίου βασικού μισθού στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. και των Καταστημάτων Κράτησης».

Στην αιτιολογική έκθεση δε, αναφέρονταν πως «με την προτεινόμενη διάταξη προτείνεται η παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, με την οποία η Πολιτεία αναγνωρίζει το εξαιρετικά δύσκολο έργο και την εξαιρετική κοινωνική προσφορά των αστυνομικών υπαλλήλων, των υπαλλήλων των καταστημάτων κράτησης, των εξωτερικών υπαλλήλων φρούρησης και των σωφρονιστικών υπαλλήλων στην κρίσιμη μάχη κατά της πανδημίας του κορωνοϊού».

Οι αντιδράσεις είχαν, πάντως, ξεκινήσει και πριν το Πολιτικό Συμβούλιο, με το βασικό επιχείρημα να είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε την αύξηση των αποδοχών των ενστόλων, λίγες μόνο ώρες μετά τα όσα συνέβησαν στην επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου, τα οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε έντονα (σ.σ. ειδικά την στάση της αστυνομίας).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Newsit.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.