Χίου Μάρκος _ Διευκρινήσεις ύστερα από καταγγελία της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Την δική του απάντηση για όσα συνέβησαν στα Μεστά με αστυνομικούς που εφάρμοζαν μέτρα τάξης, δίνει ο Μητροπολίτης Χίου Μάρκος.

Ο κ. Μάρκος τονίζει ότι δεν χαρακτήρισε ποτέ ανεπιθυμητους τους αστυνομικούς, μόνο τους ζήτησε να περάσουν εκτός του ναού.

Αυτό που είπα να βγουν και να σταθούν έξω από την αυλή διότι οι επίτροποι μου είπαν ότι ήλθαν να δώσουν οδηγίες για τα άτομα που θα μπουν μέσα. Εμείς τηρούμε ακριβώς τα ορισθέντα. Είναι περιττό να ήταν εκεί. Δεν ειπώθη η λέξη «ανεπιθύμητοι». Ο τόνος της φωνής οφείλεται στην ερώτηση ενός αστυνόμου ότι δεν άκουσε τι είπα γιατί φορούσα τη μάσκα. Μετά ζήτησα να έλθουν να τους εξηγήσω. Δεν ήλθαν“.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χίου ανέφερε πως ο μητροπολίτης Χίου, ανήμερα της εορτής των Ταξιαρχών στα Μεστά, μόλις τους αντίκρισε άρχιζε να φωνάζει ότι είναι ανεπιθύμητοι και τους έδιωξε από την Εκκλησία, παρότι κάθε χρόνοι οι Αστυνομικοί τιμούν την εορτή των Ταξιαρχών.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Orthodoxia.info

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.