Φλώρινα: Συνελήφθησαν 14 άτομα με υποπολυβόλα, πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, κυνηγετικά όπλα, περίστροφα, χειροβομβίδες, αρχαία νομίσματα, λαθραία τσιγάρα, πυρίτιδα και φυσίγγια.(φωτο,vid.)

 

Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη Φλώρινα: 14 συλλήψεις -Όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά μεταξύ των ευρημάτων

Σε συλλήψεις 14 ατόμων οδήγησε εκτεταμένη έρευνα της Αστυνομίας σε περιοχές της Φλώρινας, κατά την οποία εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων υποπολυβόλα, πολεμικά τυφέκια, πιστόλια, κυνηγετικά όπλα, περίστροφα, χειροβομβίδες, 8.800 γραμμάρια πυρίτιδα και φυσίγγια.

 

Η αστυνομική επιχείρηση έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Φλώρινας, μετά από εικοσαήμερη έρευνα, στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδιασμού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φλώρινας.

Οι συλληφθέντες, ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας από 44 έως 77 ετών, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών υλών, εκρηκτικών μηχανισμών, της νομοθεσίας περί προστασίας Αρχαιοτήτων και εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς και περί Τελωνειακού Κώδικα, κατά περίπτωση.

Εις βάρος τους σχηματίστηκαν σχετικές ποινικές δικογραφίες.

Τα ευρήματα των Αρχών
Συγκεκριμένα, ύστερα από μεθοδευμένες αστυνομικές έρευνες και αξιοποίηση στοιχείων από τους ανωτέρω αστυνομικούς, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 13 έρευνες σε οικίες και σε 1 αποθήκη των προαναφερόμενων συλληφθέντων στην ευρύτερη περιοχή της Φλώρινας, όπου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Βίντεο από τα ευρήματα που κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ.:

2 υποπολυβόλα,
14 πολεμικά τυφέκια,
19 πιστόλια,
17 κυνηγετικά όπλα,
10 περίστροφα,
8 κιλά και 800 γραμμάρια πυρίτιδα,
8 χειροβομβίδες και 1 οπλοβομβίδα,
3.240 φυσίγγια,
11 κάλυκες φυσιγγίων,
8 βλήματα διαφόρων τύπων,
43 γεμιστήρες,
8 ξιφολόγχες,
16 κροτίδες,
1 taser,
διάφορα εξαρτήματα οπλισμού, ακαριαίο πυραγωγό σχοινίο, 2 σπρέι πιπεριού, 20 φυσίγγια κρότου, 179 πακέτα αφορολόγητων τσιγάρων και ένα παλαιό νόμισμα.

 

 

Για την υπόθεση, προηγήθηκε συστηματική έρευνα, συλλογή και αξιοποίηση στοιχείων, που συνδυαστικά οδήγησαν στον εντοπισμό και στη σύλληψη των ανωτέρω.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., «οι αστυνομικοί έλεγχοι εντάσσονται στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και έχουν σκοπό τόσο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας όσο και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, ενώ παρόμοιοι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση σε όλες τις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας».

 

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

 

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.