Υπουργός Παιδείας: Για τη λέξη “μπάτσος” σε σχολικό βιβλίο _ θα διορθωθεί το συγκεκριμένο κεφάλαιο.

 

 ΠΟΑΣΥ για τη λέξη “μπάτσος” σε σχολικό βιβλίο: Υπερασπιζόμαστε την αξιοπρέπεια της αστυνομικής οικογένειας.Παραθέτουμε ανακοίνωση τής ΠΟΑΣΥ:

Την άμεση παρέμβαση της Ομοσπονδίας μας προκάλεσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας η οποία με σχετικό έγγραφό της (αρ. πρωτ. 300/8/5) κατήγγειλε ότι σε βιβλίο της Νεοελληνικής Γλώσσας της Γ’ Γυμνασίου που έχει την έγκριση του Υπουργείου και διδάσκεται κανονικά, υπάρχει σχετικό «λογοτεχνικό» απόσπασμα με τον γνωστό απαξιωτικό και προσβλητικό για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα Αστυνομικό, χαρακτηρισμό!

Η Ομοσπονδία διαβίβασε το έγγραφο-καταγγελία στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη ΚΕΡΑΜΕΩΣ, εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία μας, αλλά και το αίτημά μας να προβεί στις ενδεικνυόμενες ενέργειες ώστε το κατάπτυστου περιεχομένου βιβλίο, να αποσυρθεί και να καταδικαστεί ως απαράδεκτο.

 

Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία της κας Υπουργού με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, κατά την οποία ενημερωθήκαμε ότι η Υπουργός συμμερίστηκε την εύλογη διαμαρτυρία μας.

Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι το συγκεκριμένο βιβλίο, που αποτελεί παλαιότερη και όχι νέα έκδοση, θα διορθωθεί στο συγκεκριμένο κεφάλαιο, ώστε να μην δημιουργεί παρανοήσεις ή να αφήνει σκιές στο αστυνομικό μας λειτούργημα.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι άξιον απορίας πώς είναι δυνατόν να αναπαράγονται από τη δημόσια εκπαίδευση επιζήμια, διχαστικά στερεότυπα, όταν το αρμόδιο Υπουργείο θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας αρχών και αξιών και να λαμβάνει υπόψη του ότι το συγκεκριμένο μάθημα αφορά ευαίσθητες, ηλικιακά, ομάδες της μαθητικής κοινότητας.

 

Ως Ομοσπονδία δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να «παίζει» με τις ευαισθησίες και την αξιοπρέπεια ατομικά των συναδέλφων μας και συνολικά της αστυνομικής οικογένειας.

 

Ο ρόλος και η προσφορά τους είναι αδιαμφισβήτητα κεκτημένα των ιδίων, αναγνωρίζονται από την ελληνική κοινωνία και  αυτό πρέπει να είναι και το βασικό πρόταγμα κάθε εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται και δεν το υπηρετεί, προσφέρει κάκιστες υπηρεσίες όχι μόνο στην εκπαίδευση αλλά και στον τόπο μας γενικότερα.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος

ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας
ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.