Τα σύνορα αλλάζουν…; _ Από τους 480 συνοριοφύλακες οι 280 θα πάνε στην Αττική και Κορινθία.

 

Γίνε και συ συνοριοφύλακας στη Γλυφάδα και τη Νέα Σμύρνη…

Άρθρο

Αρχικά όταν το διαβάσαμε νομίζαμε ότι ήταν κάποια «τρολιά» από αυτές που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με μπόλικη δόση χιούμορ.

Ο λόγος; Για την προκήρυξη της ΕΛ.ΑΣ που αφορά στην πρόσληψη 480 συνοριοφυλάκων ορισμένου χρόνου στην ΕΛ.ΑΣ. Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη η πρόσληψη αφορά στις Περιφερειακής Ενότητες των Περιφερειών Αττικής, Πελοποννήσου και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Σύμφωνα δε με την προκήρυξη οι θέσεις κατανέμονται ανά Περιφέρεια ως εξής:

· Π.Ε. Ανατολικής Αττικής: Εκατό (100) θέσεις.

· Π.Ε. Νοτίου Τομέα Αθηνών: Ογδόντα (80) θέσεις.

· Π.Ε. Κορινθίας: Εκατό (100) θέσεις.

· Π.Ε. Δράμας: Εκατό (100) θέσεις.

· Π.Ε. Ξάνθης: Εκατό (100) θέσεις.

Με λίγα λόγια από τους 480 συνοριοφύλακες οι 180 θα πάνε στην Αττική, οι 100 στη γειτονική Κορινθία και οι υπόλοιποι στη Δράμα και την Ξάνθη. Για παράδειγμα στο Νότιο Τομέα Αθηνών υπάγονται περιοχές όπως η Γλυφάδα, το Παλαιό Φάληρο, η Νέα Σμύρνη, το Μοσχάτο, η Καλλιθέα κτλ. Το ερώτημα που τίθεται εύλογα βέβαια και θα πρέπει να απαντήσει η ΕΛ.ΑΣ και ο πολιτικός της προϊστάμενος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είναι τι είδους καθήκοντα θα ασκήσουν στις περιοχές αυτές οι συνοριοφύλακες;

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ «οι Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης συστάθηκαν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράτυπης μετανάστευσης και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος (Ν.2622/98)».

Επίσης «Υπηρεσίες Συνοριακής Φύλαξης (Α΄Ζώνης) λειτουργούν στους νομούς Θεσπρωτίας, Καστοριάς, Ιωαννίνων, Φλώρινας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών, Δράμας, Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου και Κέρκυρας» καθώς «επίσης και σε περιοχές που δέχονται μεγάλο αριθμό παράτυπων μεταναστών. Συγκεκριμένα, λειτουργούν στους νομούς Πρέβεζας, Aρτας, Τρικάλων, Γρεβενών, Κοζάνης, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Χαλκιδικής, Πιερίας, Λάρισας και Καρδίτσας».

Σε ότι αφορά την Αττική «λειτουργούν τρία Τμήματα Διαχείρισης Μετανάστευσης στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. Τώρα γιατί από τους 480 συνοριοφύλακες οι 280 θα υπηρετήσουν σε Αττική και Κόρινθο αντί να πάνε σε κάποιες από τις περιοχές που αναφέρονται για να καταπολεμήσουν το διασυνοριακό έγκλημα είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Εκτός και αν στην κυβέρνηση θεωρούν ότι η Γλυφάδα, η Νέα Σμύρνη και η Καλλιθέα βρίσκονται στα σύνορα της χώρας οπότε να μας το πουν.

Documentonews.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.