Σώματα ασφαλείας _ Στο 6,67% επί των συντάξιμων αποδοχών η αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο από 8-6.2018

 

 

Σύμφωνα με την Φ10042 οικ. 13567/329 από 8-6-2018 εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας κοινωνικής Ασφάλισης και κοινωνικής Αλληλεγγύης,προκύπτει ότι οι κρατήσεις για κάποια  από  τα στελέχη (όπως Ε.Κ.Α.Μ.,Τ.Ε.Ε.Μ.,κλπ) των σωμάτων ασφαλείας για την αναγνώριση χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο  θα ανέρχεται στο 6.67% επί των συντάξιμων κατά περίπτωση αποδοχών ανάλογα με τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας.

 

Επίσης όπως προκύπτει για το χρονικό διάστημα που αναγνωρίζεται,θα παρακρατείται μηνιαίως με την συμπλήρωση του απαιτούμενου χρόνου υπηρεσίας (6μηνο) και θα ανατρέχει στις αποδοχές του χρόνου αυτού(δηλαδή θα ανάγεται στο εκάστοτε 6μηνο και θα επιμερίζεται διενεργείται στις επόμενες 6 μισθοδοσίες (ήτοι 6 ισόποσες μηνιαίες δόσεις).

Είναι μια εξέλιξη που ανεβάζει κατά πολύ το συνολικό ποσό που μέχρι τώρα πλήρωναν τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας μέχρι τώρα.

Η ανωτέρω εγκύκλιος αφορά όσους κατετάγησαν από 1-10-1990 και μετά.

Πρέπει να τονίσουμε ότι τουλάχιστον προς το παρόν δεν φαίνεται να επηρεάζατε η “μάχιμη πενταετία” γα τα σώματα ασφαλείας που παραμένει στο  20% επί της αποζημίωσης για την πέραν του πενθημέρου χρόνου εργασίας ήτοι (39,87 ευρώ) μηνιαίως.

uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.