Συνελήφθησαν οι “βομβιστές των ΑΤΜ” – Είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων.

 

Χειροπέδες σε «βομβιστές των ΑΤΜ»

Πως δρούσαν, που χτυπούσαν

Έντεκα διαρρήξεις ΑΤΜ και δεκαπέντε απόπειρες με την μέθοδο plofkraak είχαν διαρπάξει σε Αττική και Κόρινθο από το 2018, τρία άτομα ηλικίας 30, 33 και 45 ετών αντίστοιχα που συνελήφθησαν από στελέχη της ασφάλειας.

Χειροπέδες σε «βομβιστές των ΑΤΜ»

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες είχαν ιδιαίτερη τεχνογνωσία στον τρόπο των εκρήξεων και την επιλογή του τόπου και του χρόνου των ενεργειών τους και επέλεγαν να «χτυπούν» τα ξημερώματα για να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί.

Εντόπιζαν ΑΤΜ τραπεζών και σούπερ μάρκετ που ήταν σε απομακρυσμένες περιοχές και αρχικά με την χρήση εύφλεκτων αερίων και στη συνέχεια με εκρηκτικές ύλες, πραγματοποιούσαν έκρηξη και αφαιρούσαν είτε ολόκληρες τις κασετίνες είτε τα χρήματα που αυτές περιείχαν και διέφευγαν επιβιβαζόμενοι σε κλεμμένα οχήματα.

Οι δράστες πλησίαζαν με το όχημα τους το ΑΤΜ που επιθυμούσαν να διαρρήξουν και ο συνοδηγός με γρήγορες κινήσεις τοποθετούσε τον σωλήνα διοχέτευσης αερίου και με σπινθήρα που προκαλούσε, είτε με μπαταρία είτε με TASER, προκαλούσαν την έκρηξη στο ΑΤΜ.

Έπειτα από ανεπιτυχείς απόπειρες διάρρηξης, κατά τις οποίες πραγματοποίησαν μεν έκρηξη αλλά δεν κατόρθωσαν να αφαιρέσουν τα χρήματα, αναβάθμισαν τον τρόπο δράσης τους και άρχισαν να πραγματοποιούν τις εκρήξεις με εκρηκτική ύλη που τοποθετούσαν μέσα στο ΑΤΜ.

Οι κακοποιοί πήγαιναν στα σημείο που επρόκειτο να ανατινάξουν με κλεμμένα οχήματα, βαρέως τύπου, για να εισβάλουν στο εσωτερικό των υποκαταστημάτων και τα οποία και στη συνέχεια εγκατέλειπαν στο σημείο.

Μάλιστα πριν απομακρυνθούν έριχναν χλωρίνη στο εσωτερικό των οχημάτων για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Στην κατοχή τους, καθώς και από τις έρευνες στα σπίτια τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φιάλη υγραερίου, ηλεκτρικά καλώδια, φυτίλια, πιστόλι, φυσίγγια, λοστοί, βαριοπούλα, μικροποσότητα κάνναβης, πλήθος ρολογιών, κινητά τηλέφωνα και κάρτες SIM.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.