Σκάνερ στα διόδια για τις άδειες μετακίνησης.

 


Μετά από τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες με εκδρομείς που παρουσίαζαν μη έγκυρες βεβαιώσεις μετακίνησης, στις οποίες αναγράφονταν πλαστά ή ψευδή στοιχεία κλπ, οι ελεγκτές της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας θα «στήσουν» σκάνερ στα διόδια τα οποία είναι on line συνδεδεμένα σε δημόσιες βάσεις δεδομένων, όπως πχ στην «Εργάνη».

Οι βεβαιώσεις θα διασταυρώνονται με φορητούς σαρωτές εγγράφων σε πραγματικό χρόνο από την κεντρική ομάδα υποστήριξης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., η οποία θα έχει σχετική πρόσβαση, σε δημόσιες βάσεις δεδομένων προκειμένου να καθίσταται εφικτός ο ουσιαστικός και πλήρης έλεγχος της ορθότητας και της γνησιότητας των στοιχείων.

Μάλιστα τα scanners αυτά θα βρίσκονται τόσο στα διόδια των αυτοκινητοδρόμων της χώρας όσο σε κινητές μονάδες ελέγχου.

Στους παραβάτες θα βεβαιώνεται πρόστιμο 500 ευρώ ο επιβάτης και θα υποχρεώνονται να επιστρέψουν στον τόπο κατοικίας τους…

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.