Σήμερα 20 Οκτωβρίου εορτάζει ο Προστάτης της Ελληνικής Αστυνομίας Αγιος Αρτέμιος.

 

 

ΑΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ -Την Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθεί ο φετινός εορτασμός του Προστάτη του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας», που η Πολιτεία θέσπισε για να τιμήσει το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως θεσμό για την προσφορά του στην Ελληνική κοινωνία.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας, ενημερώνει για το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στις Διευθύνσεις Αστυνομίας Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας.

Στην Κοζάνη, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας:

Ώρα 08:00: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Κοζάνης.

Ώρα 10:00: Δοξολογία στον ίδιο Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου.

Στα Γρεβενά

Ώρα 07:30: Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Γρεβενών.

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον ίδιο Ναό χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ.

Στην Καστοριά

Ώρα 07:00: Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Ώρα 09:30: Δοξολογία στον ίδιο Ναό.

Στην Φλώρινα

Ώρα 08:00: Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Παντελεήμονα Φλώρινας.

Ώρα 09:30: Δοξολογία στον ίδιο Ναό.

Στην Λαμία

Ώρα 10:15: Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Λαμία.

Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας έχει προγραμματίσει:
Ώρα 10:00, Δοξολογία στον Ιερό Ναό Πέτρου & Παύλου Λάρισας.

Ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν:
Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας:

Ώρα 10:15: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Βόλο.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Τρικάλων:

Ώρα 10:00: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Τρικάλων.

Από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Καρδίτσας:

Ώρα 10:30: Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Καρδίτσας.

Επίσης, εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την 20η Οκτωβρίου 2021, στις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας και Φωκίδας.
Μετά το πέρας των προαναφερόμενων εκδηλώσεων θα αναγνωσθεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις αναμένεται να παραστούν εκπρόσωποι των Θρησκευτικών, Πολιτικών, Δικαστικών και Στρατιωτικών Αρχών, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε., εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού και των Συλλόγων Αποστράτων.

Επίσης, στο πλαίσιο του εορτασμού, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικής εθελοντικής αιμοδοσίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, από 18 έως και 20-10-2021, για την ενίσχυση της τράπεζας αίματος της Αστυνομίας.

Κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων, θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας της δημόσιας υγείας, από τον κίνδυνο διασποράς του κορωνοϊού.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.