“Ρε μαλ@κ@, έχει χάσει τη μυρωδιά” _ Από τον διάλογο του ενός αστυνομικού της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά.

Αποκαλυπτικές συνομιλίες που δείχνουν την εμπλοκή των αστυνομικών στην σπείρα που διακινούσε ναρκωτικά, περιέχει η έρευνα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. που αποκάλυψε τη δράση της συμμορίας. Οι διάλογοι περιλαμβάνονται στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο εισαγγελικός λειτουργός, ενώ τους μελετούν και οι συνήγοροι των κατηγορουμένων, καθώς αποτελούν βασικό στοιχείο εμπλοκής.

Όπως φαίνεται, οι αστυνομικοί όχι μόνο έκαναν διακίνηση των ναρκωτικών, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αλλά πολλές φορές είχαν άποψη ακόμα και για την ποιότητα του χασίς που διακινούσαν. Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογος που ακολουθεί του ενός αστυνομικού με άλλο μέλος της σπείρας.

Αστυνομικός: «Ρε μαλ..α έχει μαυρίσει μέσα, είναι ξερό, είναι περσινό ρε φίλε, έχει χάσει τη μυρωδιά κατάλαβες; Δεν περιμένω να κάνουμε δουλειά με αυτό… Το έδωσε σε 2-3 εδώ γύρω γύρω που έχουν σκοτώσει τα αρχί…α και μου ζητάνε εδώ και 20 ημέρες κατάλαβες; Και μου λέει, φίλε με αυτό το πράγμα δεν πάμε πουθενά. Στην αποθήκευση του μέσα και τέτοια, δηλαδή όπως το σπας ήτανε μέσα, πώς να στο πω; Εντελώς καφετί σαν να είχε τέτοιο ρε φίλε σαν να είχε ψιλομουχλιάσει…»

Κατηγορούμενος: «… δε δουλεύει δηλαδή;»

Αστυνομικός: «… δεν το έχω δοκιμάσει εγώ, αλλά, όπως μου είπαν αυτοί που τους έδωσα, δεν ήταν καλό…»

Σε άλλη συνομιλία καταγράφεται η αγωνία του δεύτερου από τους κατηγορουμένους αστυνομικούς να συνομιλεί με βασικό κατηγορούμενο για να συνεννοηθούν πότε να έρθει από την επαρχία στην Αθήνα ο αστυνομικός για να παραλάβει ναρκωτικά.

Χαρακτηριστικά ο αρχιφύλακας λέει: «…εεεε… πάνω από δέκα … Θα μπορέσεις τίποτα παραπάνω και να στα δώσω εγώ μετά τα υπόλοιπα;…». Ο αστυνομικός, μάλιστα, επιμένει να μην αδιαφορήσει για την παραγγελία του και ο συνομιλητής του τού αναφέρει ότι όταν θα έχει κάτι στα χέρια του θα του τηλεφωνήσει.

Μάλιστα, ο αρχιφύλακας όσο δεν τον έπαιρνε τηλέφωνο ο συνεργός του έστελνε και μηνύματα γράφοντας χαρακτηρίστηκα: «… Την Πέμπτη έρχομαι να σε πάρω τηλέφωνο να σε βρω». Τελικά ο συνεργός του απαντά ότι θα είναι έτοιμος την Πέμπτη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συγκεκριμένος αστυνομικός κρατούσε, μαζί με ένα ακόμη μέλος της σπείρας, ένα τετράδιο στο οποίο υπήρχαν σημειώσεις για τα χρέη των αγοραστών. Τουλάχιστον έτσι προκύπτει από συνομιλίες ανάμεσα στους δυο κατηγορουμένους, με αφορμή χρήματα που χρωστούσε κάποιο άτομο.

13102018dey001

Τα κατασχεθέντα στην έρευνα της αστυνομίας/ Πηγή: Ελληνική Αστυνομία / cnn.gr / uniformnews.gr /

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.