Πρέπει όλοι μας να βοηθήσουμε το ΤΕΑΠΑΣΑ μετά την τελευταία μείωση των εσόδων του…

Στις 27/12/2019 ξεκίνησε η  επικόλληση των νέων κλάσεων ενσήμων της Ελληνικής Αστυνομίας.  Το νέο ένσημο είναι μειωμένο σε σχέση με το προηγούμενο κατά 32%, με αποτέλεσμα ναδημιουργείται σοβαρή μείωση στα ετήσια έσοδα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.


 Το ΤΕΑΠΑΣΑ είναι το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας των Σωμάτων Ασφαλείας. Έχει ως σκοπό την παροχή μηνιαίας επικουρικής σύνταξης στους ασφαλισμένους του (αστυνομικούς πυροσβέστες) και στα μέλη των οικογενειών τους, την παροχή εφάπαξ βοηθήματος και την χορήγηση συμπληρωματικών παροχών προς αυτούς. 

Τα έσοδα του ΤΕΑΠΑΣΑ εκτός από τις ασφαλιστικές εισφορές ασφαλισμένων και εργοδοτών, είναι και οι πόροι που προβλέπονται από το άρθρο 96 του σχετικού νόμου, εκ των οποίων και το ένσημο ΕΛ-ΑΣ. 

Το ένσημο ΕΛ-ΑΣ, δίνεται στην Ελληνική Αστυνομία ως αντισταθμιστικό όφελος στην πολυσχιδή υπηρεσία του αστυνομικού προσωπικού προς το κοινωνικό σύνολο. 

Με την εφαρμογή του νέου ενσήμου, δημιουργείται μείωση στα έσοδα του εν λόγω ταμείου και κρίνεται πλέον επιβεβλημένη η προσπάθεια όλων μας για να βοηθήσουμε στην αύξηση των πόρων του. 

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την ενσημοχαρτοσήμανση όλων των εγγράφων που προβλέπονται από την υπ αριθμ 8015/3/243 από 11-12-2019 εγκύκλιο του Α.Ε.Α..

Στον πίνακα Α της εγκυκλίου αναφέρονται τα έγγραφα στα οποία λόγω της αξίας, το ένσημο ΕΛ-ΑΣ διατίθεται σε ηλεκτρονική μορφή (e-παράβολο), ενώ στους πίνακες Β,Γ,Δ,Ε και ΣΤ, αναφέρονται έγγραφα στα οποία επικολλάται το ένσημο ΕΛ-ΑΣ.

Τέτοια έγγραφα είναι:

Επικύρωση γνησίου υπογραφής, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,10€ Επικύρωση εξουσιοδότησης, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,30€ Επικύρωση γνησίου φωτοαντιγράφου, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,30€Έγκληση, ανάκληση και αποδοχή ανάκλησης, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,16€Αίτηση έκδοσης δελτίου Ελληνικής ταυτότητας, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,16€.Αντίγραφα δικογράφων κ.λ.π. εγγράφων, ένσημο ΕΛ-ΑΣ αξίας 0,24€. 

Μπορεί τα ποσά να μας φαίνονται μικρά, αλλά αθροιστικά θα προσφέρουν ένα αξιόλογο έσοδο

Στα πλαίσια λοιπόν της βοήθειας προς το ασφαλιστικό μας ταμείο, καλό θα είναι να ενημερωθούμε όλοι μας  σχετικά με την ενσημοχαρτοσήμανση των εγγράφων και να προχωρήσουμε στην πλήρη εφαρμογή της. 

Σημαντικό όμως είναι και σε συνεργασία με πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές Ενώσεις, να γίνει πρόταση για κατάργηση του άρθρου 2, παρ 6α του Ν. 4393/16, το οποίο καταργεί τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων και επιφέρει τις μεγάλες μειώσεις στα έσοδα του Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α.-Στέλιος ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

bloko.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.