Πλατεία Αριστοτέλους_Κέντρικό σημείο πώλησεις λαθραίων τσιγάρων.(Βίντεο)

Η πώληση λαθραίων τσιγάρων από παράτυπους μετανάστες στην πλατεία Αριστοτέλους είναι μια από τις σημαντικότερες παραβατικές δράσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης. Κάτοικοι και επαγγελματίες της πλατείας Αριστοτέλους καταγγέλλουν ότι οι συχνές διελεύσεις της Αστυνομίας δεν αποτελούν φόβητρο για τους Πακιστανούς πωλητές. Μόλις απομακρυνθούν οι Αστυνομικοί, οι «τσιγαράδες» επιστρέφουν στα πόστα τους και συνεχίζουν το έργο τους.

Η εμπορία αφορολόγητων τσιγάρων έχει βρεθεί στο στόχαστρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου καθώς πλήττει τα συμφέροντα των νόμιμων πωλητών. Επίσης, έχει καταγγελθεί από τον Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς αποτελεί πλήγμα στην τουριστική εικόνα της πόλης.

Οι διαπληκτισμοί και οι συμπλοκές μεταξύ των Πακιστανών για το ποιος θα κάνει το  κουμάντο στην κύρια πιάτσα, δηλαδή στην αγορά Βλάλη, είναι καθημερινό φαινόμενο. Στα αρχεία της Αστυνομίας υπάρχει πλήθος καταγγελιών από διερχόμενους πολίτες οι οποίοι έχουν βρεθεί στο στόχαστρο των Πακιστανών πωλητών.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει το thestival  .gr φαίνεται ξεκάθαρα ο τρόπος που δρουν οι πωλητές λαθραίων τσιγάρων. Κάθε βάρδια αποτελείται από τουλάχιστον δέκα άτομα. Ένας από αυτούς έχει τον ρόλο του ταμία. Δύο ή τρία άτομα κρατούν το εμπόρευμα και έχουν την ευθύνη της προστασίας του σε περίπτωση αστυνομικής εφόδου. Τουλάχιστον τέσσερα άτομα λειτουργούν ως τσιλιαδόροι για να ειδοποιούν τους πωλητές για την αστυνομική παρουσία. Οι υπόλοιποι έχουν τον ρόλο του «κράχτη». Καλούν τους περαστικούς να αγοράσουν τσιγάρα σε τιμή ευκαιρίας.

Οι αστυνομικές αρχές έχουν προχωρήσει σε δεκάδες συλλήψεις μελών των συγκεκριμένων κυκλωμάτων. Το αδίκημα της πώλησης δεν αποτελεί αιτία φυλάκισης. Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον Εισαγγελέα και αφήνονται ελεύθεροι. Οι Πακιστανοί γνωρίζουν ότι ως αιτούντες άσυλο δεν πρόκειται να απελαθούν. Οι περισσότεροι, μόλις αφεθούν ελεύθεροι από τις αρχές, επιστρέφουν στην πώληση λαθραίων τσιγάρων.

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο του thestival.gr:

 Πηγη.thestival.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.