Κρήτη:Αστυνομικοί αφαίρεσαν τις πινακίδες βουλευτή και απειλήθηκαν με… μετάθεση.

Εικόνα αρχείου.

 

 



Απειλές σε βάρος τους από βουλευτή που οδηγούσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας, καταγγέλλουν αστυνομικοί στα Χανιά.



Σύμφωνα με την καταγγελία, όλα έγιναν χθες Σάββατο όταν αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας του Βορείου Οδικού Άξονα Κρήτης σταμάτησαν για έλεγχο βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χιλιόμετρο Ν.Ε.Ο. Χανίων-Ρεθύμνου.

Οι αστυνομικοί είδαν το βουλευτικό όχημα να προχωρά σε διαδοχικές προσπεράσεις σε σημείο όπου απαγορεύεται.

Στη συνέχεια, επέβαλαν το σχετικό πρόστιμο και αφαίρεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο βουλευτής όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο αλλά άρχισε να απειλεί τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, ο διοικητής της υπηρεσίας κ. Νίκος Ξανθουδάκης φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα για το περιστατικό και να απειλήθηκε με μετάθεση.

Σε δηλώσεις του στο Νewsbomb.gr ο κ. Ξανθουδάκης ανέφερε: «Εγώ και οι συνάδελφοί μου κάναμε τη δουλειά μας και νιώθουμε υπερήφανοι. Θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι αρεστοί.

Εμείς εφαρμόσαμε το νόμο. Καλούμε τα κόμματα να καταδικάσουν το περιστατικό και να πάρουν θέση για όλα όσα έγιναν».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο βουλευτής οδηγούσε ο ίδιος το βουλευτικό όχημα.

Δεν είχε αστυνομικό-συνοδό, ενώ στο όχημα επέβαινε μέλος της οικογένειάς του.

Για το συμβάν εξέδωσε ανακοίνωση η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Χανίων, πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Ξανθουδάκης:

«Την 20/08/2022 συνάδελφοί μας από το Τ.Τ. Β.Ο.Α.Κ. (κλιμάκιο Χανίων) έκαναν το “έγκλημα” και σταμάτησαν βουλευτικό όχημα στην περιοχή του Κοιλιάρη και συγκεκριμένα στο 18,5 χλμ Ν.Ε.Ο. Χανίων – Ρεθύμνου το οποίο ενήργησε απανωτές προσπεράσεις σε σημείο που, όχι μόνο απαγορεύεται, αλλά και έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή άλλων οδηγών αυτοκινήτων και χρηστών της οδού. Οι συνάδελφοι μας προχώρησαν στις ΝΟΜΙΜΕΣ ενέργειες, επιβάλλοντας το σχετικό πρόστιμο και αφαιρώντας τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια του ελέγχου ο εκλεγμένος βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όχι μόνο δεν αποδέχτηκε το πρόστιμο ως όφειλε, αλλά θυμίζοντας άλλες εποχές ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ άρχισε να απειλεί τους συναδέλφους μας. Μάλιστα ακόμα και ο Διοικητής της Υπηρεσίας, Α/Β ΞΑΝΘΟΥΔΑΚΗΣ Νικόλαος, δέχθηκε τηλεφώνημα για το εν λόγω περιστατικό και απειλήθηκε τόσο αυτός όσο και αστυνομικοί της Υπηρεσίας του με μετάθεση. Αντί λοιπόν η Φυσική και Πολιτική Ηγεσία να συγχαρεί τους αστυνομικούς για τον επαγγελματισμό που επέδειξαν και για το ότι ενήργησαν χωρίς καμία διάκριση φτάνουμε στο σημείο να απειλούνται με μετάθεση. Την ώρα που η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων αποτελεί βασικό στόχο των αρχών για το πολύπαθο από αυτή την άποψη νησί μας, είναι πέρα από κάθε λογική η απόπειρα από ορισμένους υπονόμευσης αυτής της προσπάθειας υπό τον μανδύα απειλών. Εμείς θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε τον πολίτη και να αγωνιζόμαστε καθημερινά για αυτό που προέχει, δηλαδή την ασφάλεια του. Έχουμε κουραστεί από τα τόσα θανατηφόρα που έχουν γίνει σε αυτόν τον καταραμένο δρόμο και ελπίζουμε κάποιοι να αντιληφθούν ότι ο θάνατος δεν κάνει εξαιρέσεις. Τότε και μόνο τότε ίσως ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο για την οδική ασφάλεια στο νησί μας».

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.