Κανένας απ’ τους 800 νέους Συνοριοφύλακες για τα σύνορα του Έβρου αλλά για τα αεροδρόμια της χώρας.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κανένας απ’ τους 800 νέους Συνοριοφύλακες για τον Έβρο.

-Από τις 26 Φεβρουαρίου απάντησε ο υφυπουργός Λ.Οικονόμου, ότι οι 500 θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια και από 100 σε Ροδόπη, Καβάλα, Σέρρες

-Άγνοια και πότε θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός

 

Κανένας από τους 800 νέους Συνοριοφύλακες που είχε εξαγγελθεί εδώ και μήνες ότι θα προσληφθούν, δεν πρόκειται να τοποθετηθεί στο νομό Έβρου, αν και αρχικά είχε ανακοινωθεί από τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη, ότι οι 600 από αυτούς θα έρχονταν εδώ.

Την συγκεκριμένη εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη, γνωρίζει μάλιστα εδώ και μια εβδομάδα ο βουλευτής Έβρου της Ν.Δ Αναστάσιος Δημοσχάκης, αλλά όπως έκανε και πριν λίγο καιρό με το θέμα του ορίου ηλικίας των υποψηφίων, δυστυχώς ΤΗΝ ΑΠΕΚΡΥΨΕ από τα εκατοντάδες παιδιά που ενδιαφέρονται να είναι υποψήφιοι για πρόσληψη και φυσικά τις οικογένειες τους.

.

Την περασμένη Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου, πήρε την απάντηση στην από 03-02-2021 και με αριθμό 3856 Ερώτηση του στο αρμόδιο υπουργείο, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρώην συνάδερφος του στην Ελληνική Αστυνομία Λευτέρης Οικονόμου.

.

Σε αυτήν επισημαίνει, ότι η αρχική δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη στις 21 Οκτωβρίου 2020 στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ότι δηλαδή: “Προχωράμε στην πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στην Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα”, δεν ισχύει πλέον.

.

Όπως τονίζει ξεκάθαρα ο κ.Οικονόμου στην απάντηση του προς τον κ.Δημοσχάκη, οι 500 από αυτούς θα τοποθετηθούν στα αεροδρόμια της χώρας και οι άλλοι 300 σε Ροδόπη, Καβάλα, Σέρρες (από 100 σε κάθε νομό:

Η κατανομή των Υπηρεσιών για τις οποίες προορίζονται οι οκτακόσιοι (800) Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου, προκειμένου οι τριακόσιοι (300) εξ αυτών να προσληφθούν για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Σερρών, Καβάλας και Ροδόπης (από 100 σε έκαστη Δ.Α.) και οι πεντακόσιοι (500) στους αερολιμένες της Χώρας”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην γραπτή απάντηση του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

.

Συγκεκριμένα τονίζει απαντώντας στην Ερώτηση του βουλευτή Έβρου και πρώην Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ:  “Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι μας αφορά, σας γνωρίζουμε ότι, με σκοπό την προστασία των συνόρων της Χώρας μας και τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας υλοποιούνται δράσεις χρηματοδοτούμενες από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, στις οποίες -μεταξύ άλλων- περιλαμβάνεται και η «Ενίσχυση της εθνικής ικανότητας ελέγχου και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων με πρόσληψη προσωπικού», μέσω της οποίας έχει ήδη πραγματοποιηθεί η πρόσληψη Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας των Περιφερειακών Ενοτήτων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.


Στο πλαίσιο αυτό, επισημαίνεται ότι, προκειμένου να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση για την πρόσληψη οκτακοσίων (800) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υποβλήθηκαν (στις 26-11 και 16-12-2020) σχετικά Αιτήματα Τροποποίησης Χρηματοδότησης στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας και άλλων Πόρων.

.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατόπιν επικαιροποίησης των αναγκών σε προσωπικό στις αρμόδιες -για την επίτευξη του ελέγχου και της επιτήρησης των συνόρων της χώρας μας Υπηρεσίες, στο πλαίσιο των εργασιών προετοιμασίας για τη λειτουργία του επερχόμενου Συστήματος Εισόδου – Εξόδου [Κανονισμός (ΕΕ) 2017/2226 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 30ης Νοεμβρίου 2017] που θα τεθεί σε εφαρμογή από το Μάιο του έτους 2022 και προκειμένου να επιτυγχάνεται η υλοποίηση των νέων διαδικασιών, κατά την διενέργεια των διαβατηριακών ελέγχων στις Υπηρεσίες Ελέγχου Διαβατηρίων της χώρας, υποβλήθηκε νέο Αίτημα Τροποποίησης Χρηματοδότησης για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης, η έγκριση του οποίου είναι υπό εξέταση από την Υπεύθυνη Αρχή.

Διευκρινίζεται δε ότι με το νέο Αίτημα τροποποιείται η κατανομή των Υπηρεσιών για τις οποίες προορίζονται οι οκτακόσιοι (800) Συνοριακοί Φύλακες Ορισμένου Χρόνου προκειμένου οι τριακόσιοι (300) εξ αυτών να προσληφθούν για τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Σερρών, Καβάλας και Ροδόπης (από 100 σε έκαστη Δ.Α.) και οι πεντακόσιοι (500) στους αερολιμένες της Χώρας.

.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην προκήρυξη διαγωνισμού για την πρόσληψη των προαναφερόμενων οκτακοσίων (800) Συνοριακών Φυλάκων Ορισμένου Χρόνου, σημειώνεται ότι για αυτή απαιτείται η πραγματοποίηση σειράς ενεργειών (έγκριση χρηματοδότησης προσλήψεων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, έκδοση π.δ/τος για αύξηση οργανικών θέσεων της εν λόγω κατηγορίας προσωπικού, υποβολή αιτήματος στην Επιτροπή της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006 Π.Υ.Σ. για την έγκριση των προσλήψεων και έκδοση απόφασης για την κατανομή των θέσεων που θα εγκριθούν από την ίδια), που δεν επιτρέπει να προσδιοριστεί, βραχυπρόθεσμα, ο ακριβής χρόνος έκδοσής της”.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΧΑΚΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

Τι είχε δηλώσει ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

 

Να θυμίσουμε ότι στις 21 Οκτωβρίου 2020, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοίδης εξήγγειλε στην Θεσσαλονίκη την πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στη βόρεια Ελλάδα, μετά τη σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου οποία συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια που είναι σε εξέλιξη.

 

«Σας ανακοινώνω ότι προχωράμε στην πρόσληψη άλλων 800 συνοριοφυλάκων στην Βόρεια Ελλάδα, εκ των οποίων 600 θα τοποθετηθούν στον Έβρο, 100 στη Ροδόπη και 100 στην Καβάλα έτσι ώστε να συγκροτήσουμε και μία δεύτερη γραμμή άμυνας για να είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα φυλάσσει τα σύνορά της, τις περιοχές που είναι ευαίσθητες στη βόρεια Ελλάδα, τις προστατεύει και δεν πρόκειται ειλικρινά να περάσει κανείς παράνομος στη χώρα παρά μόνο αυτοί που σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τη Διεθνή Συμφωνία της Γενεύης έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτημα ασύλου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

 

Αυτή η εξαιρετικά αρνητική απάντηση και εξέλιξη σημαίνει πως δεν θα υπάρχει μοριοδότηση της εντοπιότητας για τους Εβρίτες, κάτι που ως γνωστόν έγινε στον προηγούμενο διαγωνισμό με την πρόσληψη πέρυσι 400 Συνοριοφυλάκων, αφού δεν πρόκειται να προσληφθούν για το νομό μας.

Με δεδομένο ότι η απάντηση αυτή δόθηκε στις 26 Φεβρουαρίου, πριν δηλαδή με προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ακυρωθεί η επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου, δεν μπορεί να θεωρηθεί ως… ΤΙΜΩΡΙΑ των Εβριτών επειδή αντέδρασαν και αντιστάθηκαν στα σχέδια του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη. Το επισημαίνουμε για να προλάβουμε παρόμοιες… θεωρίες συνομωσίας.

Σίγουρα όμως, είναι ΑΓΡΙΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΜΕΝΟΣ για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης, γιατί ΑΠΕΚΡΥΨΕ και αυτή την απάντηση όπως είχε κάνει και με την άλλη για τα όρια ηλικίας από τα 28 στα 32 έτη, για την οποία υπέβαλλε επίσης Ερώτηση και η απάντηση ΗΤΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΗ. Δεν είναι δυνατόν ο πρώτος σε ψήφους βουλευτής του νομού, να… παίζει με την αγωνία εκατοντάδων νέων ανθρώπων και των οικογενειών τους, με τέτοιο ανεύθυνο και απαράδεκτο τρόπο.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Πηγή

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.