Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης καταζητούμενος στην Γαλλία μέλος εγκληματικής οργάνωσης με 1,7 κοκαΐνης.

 



Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης με 1,7 τόνους κοκαΐνης – Καταζητούνταν στη Γαλλία



Καταζητούμενος στη Γαλλία για εμπλοκή σε εγκληματική οργάνωση  που μετέφερε με ιστιοφόρο 1,7 τόνους κοκαΐνης  από τη Λατινική Αμερική σε παραθαλάσσια περιοχή της Νότιας Γαλλίας, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη .

Θεσσαλονίκη:Συνελήφθη μέλος εγκληματικής οργάνωσης με 1,7 τόνους κοκαΐνης - Καταζητούνταν στη Γαλλία

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πρόκειται για 35χρονο Έλληνα, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των γαλλικών Αρχών.

Η μεταφορά της συγκεκριμένης ποσότητας κοκαΐνης είχε γίνει τον Ιούνιο του 2017 και για την υπόθεση είχαν συλληφθεί έντεκα άτομα, διαφόρων εθνικοτήτων, μεταξύ αυτών και Έλληνες.

Από τις έρευνες των γαλλικών Αρχών προέκυψε ότι η ίδια εγκληματική ομάδα είχε προσπαθήσει, με τον ίδιο τρόπο, να εισάγει στη Γαλλία μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, κατά τα έτη 2016 έως 2018.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, ο ρόλος του 35χρονου καταζητούμενου αφορούσε τη «στρατολόγηση ατόμων για τις επίμαχες “αποστολές” μέσω θαλάσσης», ενώ ο ίδιος φέρεται να έχει συγγενική σχέση με ένα εκ των ηγετικών στελεχών του κυκλώματος.

Ο καταζητούμενος εντοπίστηκε και συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από συνεργασία αστυνομικών υπηρεσιών σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης για να δρομολογηθούν οι διαδικασίες που αφορούν την έκδοσή του.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.