Η “Μακεδονία” η “Βόρεια Κύπρος”,ένα ημερολόγιο και η ΕΛ.ΑΣ. στα “κάγκελα” για την επική γκάφα….

 

Η ατζέντα που εκδίδει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε ετήσια βάση και  διατίθεται προς πώληση σε όλες της αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας περιλαμβάνει χάρτη που αναγράφει τη F.Y.R.O.M. ως Μακεδονία. Ο ίδιος χάρτης αναφέρει τα “κατεχόμενα και το ψευδοκράτος” της Κύπρου ως Βόρεια Κύπρο.

 

Μετά από την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε τελικά αποσύρονται τα ημερολόγια και το Αρχηγείο της αστυνομίας διέταξε τη διεξαγωγή ένορκης διοικητικής εξέτασης (ΕΔΕ), τονίζοντας ωστόσο, ότι τα ημερολόγια εκτυπώθηκαν από «ιδιωτική εταιρεία».

Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν ευθύνες  ηθικές-υπηρεσιακές για την ζημιά που προκλήθηκε κυρίως σε οικονομικό επίπεδο που θίγουν ανεπανόρθωτα το γόητρο της ΕΛ.ΑΣ και όχι μόνο.

Οι πράξεις όσο και οι παραλείψεις τιμωρούνται  από το Ποινικό Δίκαιο και Πειθαρχικό Δίκαιο.

 

fwto.jpg

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας

“Ανακοινώνεται ότι, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών καθώς διαπιστώθηκε ότι στα ημερολόγια έτους 2019 του Σώματος, που έχουν εκτυπωθεί από ιδιωτική εταιρεία, σε έναν από τους χάρτες που εμπεριέχονται σε αυτά, εκ παραδρομής έχουν αποτυπωθεί εσφαλμένα ονομασίες γειτονικών μας χωρών.

Επιπλέον, ανακαλούνται άμεσα όσα από τα ημερολόγια έχουν διατεθεί σε αστυνομικές Υπηρεσίες”.

 

uniformnews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.