ΕΛ.ΑΣ. _ Απόρρητη έρευνα για τη λειτουργία του συστήματος ασυρμάτων,επιτακτική η ανάγκη απόκτησής νέων συστημάτων επικοινωνίας.

Τα τυφλά σημεία στο σύστημα ψηφιακής επικοινωνίας Tetra της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του λεκανοπεδίου Αττικής κατέγραψε απόρρητος έλεγχος από ειδική ομάδα προκειμένου να διερευνηθούν τα αίτια των δυσλειτουργιών που παρατηρούνται με τελευταίο παράδειγμα τον ασύρματο του σκοπού στην Πρεσβεία του Ιράν ο οποίος μετά την επιδρομή του ”Ρουβίκωνα”, προσπάθησε να ενημερώσει τη ΓΑΔΑ και διαπίστωσε ότι ήταν εκτός λειτουργίας.

Ωστόσο, παραμένει σε εκκρεμότητα η υπογραφή οριστικής συμφωνίας για την προμήθεια 3.000 νέων ασυρμάτων αν και οι σχετικές διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί προ διμήνου μετά τις διαπραγματεύσεις της προηγούμενης ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ με την ανάδοχο εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα  η απόκτηση των νέων ασυρμάτων κρίθηκε αναγκαία καθώς έπειτα από ελέγχους που πραγματοποίησαν προέκυψε ότι για τις δυσλειτουργίες του συστήματος ψηφιακής επικοινωνίας δεν ευθύνεται τόσο το ελαττωματικό σήμα αλλά οι μεγάλης ηλικίας πομποδέκτες οι οποίοι ξεπερνούν τα 15 έτη.

Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.