Για δικογραφία που έμεινε στα συρτάρια καταδικάστηκαν Αρχιφύλακας και Ανθυπαστυνόμος που υπηρετούσαν στο Α.Τ.Θέρμης.Αθωώθηκε ο Διοικητής.

Δύο αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης 6 και 18 μηνών, με 3ετή αναστολή, αντίστοιχα, διότι «βάφτισαν» ως περαιωμένη δικογραφία, η οποία παρέμενε για χρόνια σε εκκρεμότητα και κατέληξε στην παραγραφή του υπό διερεύνηση αδικήματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για δικογραφια

Η υπόθεση αφορούσε το ΑΤ Θέρμης και αποκαλύφθηκε το 2013, όταν οι δύο καταδικασθέντες υπηρετούσαν ως αρχιφύλακας, ο πρώτος και ανθυπαστυνόμος, ο δεύτερος. Στο εδώλιο του ίδιου ακροατηρίου κάθισε και ο τότε διοικητής τους, ο οποίος αθωώθηκε.

Όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο, η επίμαχη δικογραφία αφορούσε την πράξη της κλοπής και επρόκειτο να ληφθεί κατάθεση από ύποπτο άνδρα. Ο ανθυπαστυνόμος κατηγορείτο ότι μετέφερε τη δικογραφία στο σπίτι του και επί τέσσερα χρόνια δεν προέβη στις αναγκαίες προανακριτικές ενέργειες. Όταν τελικά η δικογραφία περαιώθηκε και υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελία η πράξη είχε παραγραφεί.

Αποτέλεσμα εικόνας για δικογραφια

Την ίδια ώρα, ο αρχιφύλακας, που εκτελούσε χρέη αρχειοθέτη στο ίδιο αστυνομικό τμήμα και ήταν υπεύθυνος για την τήρηση και ενημέρωση του βιβλίου δικογραφιών, κατηγορείτο ότι -με παραίνεση του συγκατηγορουμένου του ανθυπαστυνόμου- προέβη στην ανακριβή-εικονική εγγραφή αποχρέωσης της δικογραφίας στο παραπάνω βιβλίο, αναγράφοντας ψευδώς άλλη ημερομηνία αποχρέωσής της από την πραγματική, ώστε να μην φαίνεται ότι αυτή «λίμναζε» επί μακρόν.

Το δικαστήριο τους έκρινε κατά περίπτωση ένοχους για ψευδή βεβαίωση και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή, αναγνωρίζοντας ελαφρυντικό μόνο στον αρχιφύλακα που τιμωρήθηκε και με την μικρότερη ποινή.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες οι ίδιοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για παρόμοιες πράξεις που αφορούσαν είκοσι και πλέον δικογραφίες, οι οποίες επίσης «ξεχάστηκαν» και υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα με αλλοιωμένες ημερομηνίες.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.