Ανάρτηση με την οποία ”αναγνωρίζει” το έργο του (αποθανόντος) Κ.Μητσοτάκη προκάλεσε πειθαρχικό έλεγχο για αξιωματικό της ΕΛΑΣ.

Πειθαρχικός έλεγχος ξεκίνησε σε αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω αναρτήσεών του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με την οποία εμμέσως αποδοκιμάζει την κυβέρνηση.

Με αφορμή τον θάνατο του Κωνσταντίνου Mητσοτάκη ανάρτησε το εξής σχόλιο: «Αν τα καλά λόγια που λένε όλοι τώρα για τον κ. Μητσοτάκη τα πίστευαν για τον Πρωθυπουργό του ’90-’93 δεν θα έπεφτε ούτε στην Δευτέρα Παρουσία!! Πολιτικά ομιλώ και όχι συναισθηματικά!!! Τι δύναμη του έδωσε ο λαός και το κόμμα του τότε για να Κυβερνήσει και να μην είμαστε τώρα εδώ;; Η Ιστορική στιγμή δεν γυρίζει πίσω!! Οι νεκροί ενίοτε δικαιώνονται!!!! Κάτι είναι και αυτό τώρα που φθάσαμε ΕΔΩ!!!!».

Με επίκληση των διατάξεων της παραγράφου 3 του άρθρου 24 του Προεδρικού Διατάγματος 120/2008 «Πειθαρχικό Δίκαιο Αστυνομικού Προσωπικού», κλήθηκε τότε ο αξιωματικός να δώσει έγγραφες εξηγήσεις για το ως άνω σχόλιό του στο πλαίσιο προκαταρκτικής διοικητικής εξέτασης.

Εξεταζόμενος τον Σεπτέμβριο του 2017 τόνισε ότι οι αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό αφορούν τον εθελοντισμό, τον ανθρωπισμό, τους κανόνες δικαίου, την ειρήνη, την ενότητα, τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό.

Επεσήμανε ότι την ανάρτηση την έκανε ο ίδιος διότι γνώριζε προσωπικά τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, όπως κι άλλες προσωπικότητες που δεν είναι πλέον στην ζωή, ενώ τόνισε ότι οι συνδικαλιστικές του υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παραστεί στην κηδεία του αείμνηστου πολιτικού και αποφάσισε με το σχόλιό του να απευθύνει έναν σύντομο χαιρετισμό.

Ξεκαθάρισε εξάλλου ότι η φράση «πολιτικά ομιλώ και όχι συναισθηματικά» έγινε με την Αριστοτέλεια έννοιά της, «ο άνθρωπος είναι πολιτικό όν» και δεν υποδηλώνει κομματική ταυτότητα.

Μετά την ολοκλήρωση της διοικητικής έρευνας κρίθηκε πράγματι ότι το σχόλιό του δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι λαμβάνει θέση υπέρ πολιτικού προσώπου και σε βάρος κάποιου άλλου και δεν υπάγεται στους περιορισμούς του πειθαρχικού δικαίου για την εκδήλωση των πολιτικών πεποιθήσεων.

Τον Ιανουάριο του 2018 η συγκεκριμένη έρευνα τέθηκε στο αρχείο ενώ πρόσφατα προκλήθηκε νέα…

pronews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.