Έφερναν στη χώρα χημικά προϊόντα για τη νόθευση καυσίμων.«Χειροπέδες» σε 9 άτομα.

 Συγκατηγορούμενοι είναι επιπλέον τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.Στη σύλληψη εννέα ατόμων για εισαγωγή στη χώρα χημικών προιόντων (από τη Βουλγαρία) με σκοπό τη νόθευση καυσίμων, προχώρησε την Παρασκευή (04/02) η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία με τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία για τις, κατά περίπτωση, παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των νομοθεσιών για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών και την ρύθμιση της αγοράς προϊόντων.

Συγκατηγορούμενοι είναι επιπλέον τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται για να συλληφθούν.

Πώς φτάσαμε στις συλλήψεις

Ειδικότερα, στο πλαίσιο κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.) διαπιστώθηκε ότι, με κατάλληλο όχημα εισήγαγαν από τη Βουλγαρία χημικούς διαλύτες, τους οποίους αποθήκευαν σε ειδική δεξαμενή, σε προαύλιο χώρο εταιρίας σε περιοχή της Αττικής.

Ακολούθως, με βυτιοφόρο όχημα μεταφόρτωναν τους διαλύτες και εφοδίαζαν πρατήριο υγρών καυσίμων, με σκοπό την ανάμειξή τους με καύσιμα του πρατηρίου.

Μάλιστα, για την απόκρυψη των ενεργειών τους και την παραπλάνηση των Αρχών, φρόντιζαν τα παραστατικά που εξέδιδαν να εμφανίζουν ως προορισμό εταιρία «φάντασμα» στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή εταιρία χωρίς εμπορική δραστηριότητα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρία και στο πρατήριο, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 29.301,50 λίτρα μείγματος διαλυτών,

• φορτηγό με επικαθήμενο,

• βυτιοφόρο,

• 990 ευρώ,

• 22 παλέτες με μεταλλικές συσκευασίες των 5 λίτρων,

• κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.

Επισημαίνεται ότι, οι διαφυγόντες δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις μόνο από τις κατασχεθείσες ποσότητες ανέρχονται στα 30.718,47 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

 

Πηγή

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.