Μάθε πόσα ένσημα έχεις μονον με το ΑΜΚΑ χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Εικόνα αρχείου.

Ένσημα στο λεπτό: Μάθε πόσα έχεις μόνο με τον ΑΜΚΑ σου εύκολα και γρήγορα.

 

Παλιά έπρεπε να πας στο ΙΚΑ να ζητήσεις βεβαίωση ενσήμων, και γενικά να χάσεις την μισή σου μέρα σε γραφειοκρατικές διαδικασίες.

ένσημα-στο-λεπτό-μάθε-πόσα-έχεις-μόνο-μ-107461

Ένσημα στο λεπτό: Μάθε πόσα έχεις μόνο με τον ΑΜΚΑ σου

ΑΤΛΑΣ: Τι είναι το συγκεκριμένο σύστημα

Πρόκειται για ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης.

Αυτό συγκεντρώνει, τόσο το ασφαλιστικό ιστορικό, όσο και την ασφαλιστική ικανότητα όλων των ασφαλισμένων της χώρας.

Συγκεκριμένα:

1. Είναι υπεύθυνο για την καταγραφή των ασφαλισμένων στο Εθνικό Μητρώο Ασφαλισμένων, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο

2. Με το ασφαλιστικό ιστορικό κάθε ασφαλισμένου, έχει δημιουργήσει ένα ψηφιακό ατομικό λογαριασμό ασφάλισης. Πρόκειται για μια μορφή ηλεκτρονικού ασφαλιστικού βιογραφικού.

3. Συνταξιοδοτικό: Ψηφοποίηση και μηχανογράφηση του πλαισίου της θεμελίωσης και καταβολής των συντάξεων των πρώην εργαζομένων.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά την πρόσβαση στο ασφαλιστικό βιογραφικό, υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που πραγματοποιείται. Η πρόσβαση στην ενότητα του ενιαίου ατομικού λογαριασμού ασφάλισης γίνεται με έγκυρη ταυτοποίηση του χρήστη (σ.σ. σύστημα ΑΤΛΑΣ).

 

 

Πώς θα μάθετε πόσα ένσημα έχετε μόνο με τον ΑΜΚΑ σας

 

Έτσι, η πρόσβαση γίνεται μόνο με σωστό συνδυασμό κωδικού χρήστη και συνθηματικού. Δηλαδή, τα γνωστά σε όλους username και password.

Επίσης, για καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών γίνεται αξιοποίηση και της υποδομής πιστοποίησης του συστήματος TAXIS της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία της εισόδου, ζητείται ο ΑΜΚΑ του ασφαλισμένου, το οποίο μαζί με το ΑΦΜ και άλλα στοιχεία της ταυτότητας ζητούνται για την εξασφάλιση της αρμοδιότητας της εισόδου.

 

Σχετικά με το πως μπορεί κάποιος να διορθώσει τα στοιχεία του ασφαλισμένου, αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω των ΚΕΠ για την επικαιροποίηση τους στο μητρώο του ΑΜΚΑ.

Επίσης, η ενημέρωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσω της αναγγελίας των μεταβολών.

Πανεύκολη η διαδικασία… με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε ανά πάσα στιγμή να μάθετε πόσα ένσημα έχετε.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ.

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Με πληροφορίες από

Πηγή

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.