Το Αφγανιστάν ζητά προσωρινή απαγόρευση απελάσεων από την Ευρώπη.

 

Καθώς οι Ταλιμπάν προελαύνουν προς τις επαρχιακές πρωτεύουσες και η κατάσταση ασφαλείας στη χώρα της κεντρικής Ασίας έχει επιδεινωθεί η αφγανική κυβέρνηση ζητά να μην μεταφέρονται (προσωρινά) από την Ευρώπη πρόσφυγες που έχουν αιτηθεί άσυλο και το αίτημά τους απορρίφθηκε. Συγκεκριμένα ζητά να ανασταλούν οι απελάσεις για τρεις μήνες καθώς η κατάσταση στη χώρα παραμένει εκρηκτική.

Οι Ταλιμπάν έχουν αναλάβει τον έλεγχο περισσότερων από 100 περιοχών από τότε που οι διεθνείς δυνάμεις ξεκίνησαν την αποχώρησή τους την 1η Μαΐου.

Επιπλέον, πρόσφατα ξεκίνησαν να εξαπολύουν επιθέσεις στα περίχωρα πολλών περιφερειακών πρωτευουσών, αλλά μέχρι στιγμής έχουν απωθηθεί από τις αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Παρασκευή ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα ολοκληρώσουν την στρατιωτική αποστολή τους στο Αφγανιστάν μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Το αρμόδιο υπουργείο για τους πρόσφυγες εκφράζει την ανησυχία που κυριαρχεί καθώς η βία κλιμακώνεται και οι μολύνσεις από τον κορονοϊό συνεχίζουν να αυξάνονται. Υπάρχει επίσης μεγάλη ανησυχία για τον αυξανόμενο αριθμό ατόμων που ζητούν άσυλο στο εξωτερικό και εγκαταλείπουν τη χώρα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ 

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους  και δεν δεσμεύουν καθ οιοδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

Πηγή

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.