Απερρίφθη η αποφυλάκισή των Ελλήνων στρατιωτών.Η ποινή προβλέπει φυλάκιση μέχρι 5 έτων,θα κατατεθεί ενσταση.

Προφυλακισμένοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, όπως αποφάσισε το αρμόδιο τουρκικό δικαστήριο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο «Anadolu», το μεσημέρι οι δικηγόροι των δύο Ελλήνων στρατιωτικών κατέθεσαν αίτημα αποφυλάκισης, ζητώντας να αντικατασταθεί η προφυλάκιση από όρους κατ’ οίκον περιορισμού.Ενσταση καταθέτουν οι 2 Ελληνες στρατιωτικοί -Απερρίφθη η αποφυλάκισή τους

Το δικαστήριο που εξέτασε άμεσα το αίτημα, αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, με την αιτιολογία ότι δεν έχουν σταθερή διεύθυνση στην γείτονα.

Το δικαστήριο αποφάνθηκε αρνητικά αυθημερόν.

Ο δικαστής που εξέτασε άμεσα το αίτημα αποφάσισε να παραμείνουν προφυλακισμένοι με το σκεπτικό ότι «υπάρχουν χειροπιαστά στοιχεία -ισχυρές υποψίες ότι οι δύο συλληφθέντες υπέπεσαν στο αδίκημα για το οποίο κατηγορούνται».

Επιπλέον, με βάση το σκεπτικό, όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Χουριέτ κ.α. μέσα ενημέρωσης, ο δικαστής επικαλείται το γεγονός ότι «δεν διαθέτουν διεύθυνση διαμονής στην Τουρκία», ακόμη ότι «υφίσταται η σκέψη ότι μπορεί να διαφύγουν αν παραμείνουν ελεύθεροι». Στους λόγους απόρριψης της άρσης προφυλάκισης συμπεριλαμβάνεται και το ότι η πράξη έγινε από στρατιωτικούς, αλλά και ο τρόπος που αυτή έγινε.

Ο δικαστής ισχυρίζεται επίσης ότι «το μέτρο προφυλάκισης είναι σε λογικό πλαίσιο αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινή είναι 5ετής φυλάκιση». Υποστηρίζει ότι «η αποφυλάκισή τους με περιοριστικά μέτρα δεν θα είναι επαρκής».

Η παραπάνω εξέλιξη γίνεται γνωστή λίγες ώρες μετά από τη Σύνοδο της ηγεσίας της Ε.Ε. με τον Τούρκο πρόεδρο στη Βάρνα, στη διάρκεια της οποίας ετέθη και το θέμα των δύο στρατιωτικών.

Σε δηλώσεις του κατά την επίσημη συνέντευξη Τύπου, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ζήτησε την επανεξέταση της υπόθεσης και εξέφρασε την ελπίδα «να τελειώσει το ζήτημα πριν το Πάσχα, με δίκαιο τρόπο».

Από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος επανήλθε σήμερα στις δηλώσεις του περί ομηρίας των δύο στρατιωτικών. «Οι δύο στρατιωτικοί είναι όμηροι, διότι βρίσκονται έγκλειστοι σε μια φυλακή, χωρίς επί 26 ημέρες να τους έχει απαγγελθεί κατηγορητήριο, ενώ εκατοντάδες φορές τα τελευταία χρόνια, σε ανάλογες περιπτώσεις, στρατιώτες και από την Ελλάδα και από την Τουρκία επεστράφησαν μετά από συνεννοήσεις μεταξύ των διοικητών των μονάδων στην μεθόριο» επισήμανε σε συνέντευξή του στον Ant1.

Εξέφρασε παράλληλα την ελπίδα η χθεσινή παρέμβαση των κ. Γιούνκερ και Τουσκ «να έχει αποτέλεσμα» δηλώνοντας ωστόσο πως «δεν είναι πεπεισμένος» πως οι δύο αξιωματικοί θα επιστρέψουν πριν από το Πάσχα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.