Φακέλους με “ρικίνη” έστειλαν με αλληλογραφία στο Αμερικανικό Πεντάγωνο….

Ο δεύτερος φάκελος απευθυνόταν στον επικεφαλής των ναυτικών επιχειρήσεων, ναύαρχο Τζον Ρίτσαρντσον – Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε το FBI.

Η τοξική ουσία ρικίνη ανιχνεύτηκε σε μέρος της αλληλογραφίας που εστάλη στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας.

Όπως ανέφερε, το κέντρο διαλογής του Πενταγώνου βρίσκεται σε ξεχωριστό κτήριο και το κομμάτι της αλληλογραφίας που εξετάστηκε και βρέθηκε θετικό στην ουσία, δεν μπήκε  ποτέ στο κεντρικό κτήριο. Πρόσθεσε ακόμη ότι το σύνολο της αλληλογραφίας της Δευτέρας έχει μπει σε καραντίνα.  Την έρευνα για την υπόθεση έχουν αναλάβει το FBI και η Υπηρεσία Προστασίας του Πενταγώνου.

Αποτέλεσμα εικόνας για φακελοσ

Οι δύο ύποπτοι φάκελοι είχαν ως  παραλήπτες τον Αμερικανό Υπουργό Άμυνας, Τζέιμς  Μάτις και τον  επικεφαλής των Ναυτικών Επιχειρήσεων, Ναύαρχο, Τζον Ρίτσαρντσον.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου, στρατηγό Ρομπ Μάνινγκ, οι φάκελοι έχουν παραληφθεί από το FBI για περαιτέρω ανάλυση.

Από την πλευρά του το FBI σε δική του ανακοίνωση επισημαίνει ότι έχει στην κατοχή του τους δύο ύποπτους φακέλους από το κέντρο διαλογής του Πενταγώνου και διεξάγονται αναλύσεις.

«Την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 σε συνεργασία με την Υπηρεσία Προστασίας του Πενταγώνου οι ειδικοί πράκτορες του FBI πήραν δύο από τους ύποπτους φακέλους. Αυτοί οι φάκελοι υποβάλλονται σε περαιτέρω αναλύσεις. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν κάποιο παραπάνω σχόλιο», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από μερικά χρόνια είχε σταλεί επιστολή με ρικίνη, έχοντας παραλήπτη των τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Τι είναι η ρικίνη

Η ρικίνη είναι μια εξαιρετικά τοξική φυσικώς απαντώμενη λεκτίνη που απαντάται στους σπόρους του φυτού ρετσινολαδιά (Ricinus communis).

.Αποτέλεσμα εικόνας για ρικινη

Λιγότερο από 2 mg ρικίνης -όσο περιέχουν λίγοι σπόροι- μπορούν να σκοτώσουν έναν άνθρωπο σε περίπτωση εισπνοής ή χορήγησης με ένεση. Το δηλητήριο εμποδίζει τη σύνθεση πρωτεϊνών στα κύτταρα, και τα συμπτώματα εμφανίζονται συνήθως έπειτα από αρκετές ημέρες.

Η στοματική πρόσληψη ρικίνης αποβαίνει πολύ λιγότερο τοξική και εκτιμάται ότι η θανατηφόρος δόση στον άνθρωπο είναι περίπου 1 mg/kg.

protothema.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.