Τουρκία _ 300 ετών γέφυρα εξαφανίστηκε , κλοπή καταγγέλλουν οι ντόπιοι.

Μια πέτρινη γέφυρα μήκους 5 μέτρων και ηλικίας 300 ετών «έκανε φτερά» από την επαρχία Gümüşhane της Τουρκίας μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, με τους ντόπιους να υποστηρίζουν πως την έκλεψαν.

 This file photo provided by DHA shows the bridge before its disappearanceThis file photo provided by DHA shows the bridge before its disappearance.

 

Η γέφυρα που βρισκόταν πάνω από ένα ρέμα, συνέδεε τρεις ορεινές περιοχές και χρησιμοποιούνταν κυρίως από τους βοσκούς που περνούσαν από εκεί τα κοπάδια τους. Ωστόσο, την Παρασκευή, οι ντόπιοι του χωριού Arslanca έκπληκτοι ανακάλυψαν πως έχει εξαφανιστεί!

Άμεσα, ενημέρωσαν το πρόεδρο του χωριού Coşkun Doğan πως τελευταία φορά που είδαν τη γέφυρα ήταν την περασμένη Δευτέρα και πως παρά τις ισχυρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή δεν πιστεύουν ότι ήταν ικανές να την διαλύσουν.

Όμως, και στην περίπτωση να είχε καταστραφεί από την κακοκαιρία, θα είχαν μείνει πέτρες στο ρέμα, κάτι το οποίο δεν συνέβη, όπως υποστηρίζουν.

300-year-old bridge in northeastern Turkey stolen, locals suspect

Έτσι, σύμφωνα με την Daily Sabah αποφάσισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές καταγγέλλοντας πως η γέφυρα εκλάπη πιθανότατα κομμάτι-κομμάτι, όπως ισχυρίζονται, από ανθρώπους που πιθανώς συμμετείχαν σε κυνήγι θησαυρού.

cnn/daily sabah

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.