Ταραχές ξεκίνησαν στην Ισπανία _ με αφορμή την μεταφορά νοσούντων από κορωνοϊό σε πόλη του νότου…

Eπίθεση με βόμβες μολότοφ, πέτρες και δοκάρια έκανε μια ομάδα νέων σε αστυνομικές δυνάμεις που μετέφεραν λεωφορείο με 28 ηλικιωμένους ασθενείς του κορωνοϊού και μεταφερόταν σε ίδρυμα πόλης της νότιας Ισπανίας.

Γράφει: Πάνος Σπαγόπουλος

Η νότια Ισπανία, όπως και τα περισσότερα κεντρικά τμήματα της χώρας δεν έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία αντίθετα με την βόρειο Ισπανία που μετρά 3.434 νεκρούς ξεπερνώντας εκείνον της Κίνας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, πολλοί νέοι είχαν συγκεντρωθεί στη πόλη Λα Λίνεα δε λα Κονθεπθιόν για να εμποδίσουν την άφιξη των ασθενοφόρων. Κάποιοι εκτόξευσαν δύο βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών ενώ έβαλαν φωτιά και σε κάδους απορριμμάτων.

Εκτόξευαν πέτρες και εξύβριζαν τα πληρώματα καθώς περνούσαν ενώ τοποθέτησαν και ένα αυτοκίνητο στη μέση του δρόμου, για να μην μπορέσουν να συνεχίσουν την πορεία τους.

Αστυνομικοί συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 32 και 25 ετών.

Οι ηλικιωμένοι ασθενείς μεταφέρονταν σε ένα ίδρυμα της πόλης επειδή ο οίκος ευγηρίας στον οποίο διαμένουν, σε άλλη κοινότητα, επρόκειτο να απολυμανθεί. Η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει μέτρα γύρω από το κτίριο, όπου είχαν συγκεντρωθεί καμιά πενηνταριά άνθρωποι.

Οι νέοι αυτοί «προκάλεσαν, απείλησαν και προσέβαλαν τους αστυνομικούς και εκείνους που μετέφεραν τους ασθενείς», είπε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Λίνεα δε λα Κονθεπθιόν βρίσκεται κοντά στο Γιβραλτάρ. Μαστίζεται από υψηλή ανεργία και τώρα ο τοπικός πληθυσμός θεωρεί ότι θα μολυνθεί από τους ασθενείς που μεταφέρει η σοσιαλιστική κυβέρνηση.

H κατάσταση δε κοινωνικό επίπεδο είναι μοιάζει με «καζάνι που βράζει» καθώς θεωρείται ότι ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ απλώς «κοιμόταν όρθιος» όταν ξεκίνησε η επιδημία να πλήττει τον βορρά, έστω και η περιοχή ήταν επάνω στην κλιματική «γραμμή του θανάτου» του ιού.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειαπόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο

Pronews.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.